Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο Γιάνης ήλθε για να μείνει


Από τον Μυστήριο
Η Βαρουφακειάδα σε λίγο θα αρχίσει να χάνει σταδιακά το ενδιαφέρον της, να κουράζει, αφού οι αποκαλύψεις της λίγο ως πολύ θα ανακυκλώνονται.
Η πολιτική ζημιά που ήταν να κάνουν αυτές οι αποκαλύψεις στον Τσίπρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, μένει πια να φανεί αν θα οδηγήσει σε εξεταστική επιτροπή ή όχι, που είναι και το πιο πιθανό.
Όσοι - όχι πάντως και πάρα πολλοί - είχαν ελάχιστες αμφιβολίες τι ακριβώς συνέβη εκείνη την περίοδο της επαναστατικής ζέσης και ονείρωξης, έχουν πια πειστεί.
Οι περισσότεροι όμως αδιαφορούν για τις "αποκαλύψεις", αφού εν πολλοίς είχαν στηρίξει την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη ψηφίζοντας "ΟΧΙ" στο Δημοψήφισμα.
Αυτοί λοιπόν ήλπιζαν κιόλας, για τους δικούς τους μοναδικούς και εκτός κοινής λογικής λόγους, οι Τσίπρας - Βαρουφάκης και ΣΙΑ να διαπράξουν το απονενοημένο και να τα τινάξουν όλα στον αέρα.
Έτσι ο Βαρουφάκης εμφανίζεται σήμερα ως ο επαναστάτης γκουρού της οικονομίας που ενώ τα είχε όλα σχεδιάσει και ήταν έτοιμος να δώσει την τελική μάχη ρίχνοντας την Τρόικα στην θάλασσα και απαλλάσσοντας την Ελλάδα από το χρέος, ο λιγόψυχος και κωλοτούμπας Τσίπρας, τον άδειασε την τελευταία στιγμή και παραδόθηκε αμαχητί στους δανειστές για να σώσει το πολιτικό τομάρι του.
Γι' αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων, που είναι πολύ μεγάλο, ενδεχομένως και πλειοψηφικό (βλέπε 61-39 τελικό), ο Βαρουφάκης κάνει γκελ και μάλιστα ηχηρό. Και το βιβλίο τού δίνει την δυνατότητα να το υπενθυμίσει στο εκλογικό του ακροατήριο.
Από την άλλη, οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Μαξίμου επιχειρούν να τον αποδομήσουν και να τον απαξιώσουν. Δεν θα είναι εύκολο έργο και θα φανεί στις κάλπες, αν μάλιστα ο Γιάνης αποφασίσει να τεθεί επικεφαλής βαρουφικού κόμματος. Το πιο πιθανό είναι, αν το αποφασίσει, να το επιχειρήσει στις μεθεπόμενες εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση ο Γιάνης λόγω και του υπερεγώ του δεν θα αφήσει την ευκαιρία της δημοσιότητας να πάει χαμένη, αλλά θα προσπαθεί με συνεχείς παρεμβάσεις του να στέλνει τον Αλέξιο στα σχοινιά.
Ο Γιάνης ήλθε για να μείνει.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ