Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ο Γιάνης φιλούσε υπέροχα


Από το Μυστήριο
Φαίνεται ότι κατά την ταραγμένη περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν λάμβανε χώρα η "περήφανη διαπραγμάτευση" που κατέληξε στα Μνημόνια ΙΙΙ και IV και στα 100 δισ φέσι, πολλά ήσαν τα σκοτεινά σημεία που δεν θέλουν να αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές της.

Αποδεικνύεται ότι οι δεύτερες σκέψεις για έξοδο της χώρας κατ' αρχήν από την ευρωζώνη αποτελούσαν κυρίαρχη άποψη σε αρκετούς εντός του υπουργικού συμβουλίου. Τα καταρτισθέντα σχέδια Β περί παράλληλου νομίσματος, προσφυγής σε Βενεζουέλα, Ρωσία και Κίνα για δάνεια, πρώτες ύλες και τρόφιμα, δεν αποτελούσαν απλώς εναλλακτικά σχέδια σε περίπτωσης σύγκρουσης με την Ευρώπη, αλλά επί της ουσίας τα βασικά σχέδια, καθώς πολλοί και με σημαίνοντα ρόλο είχαν επιλέξει τον δρόμο της οριστικής ρήξης. Απλώς δεν το ανακοίνωναν επίσημα, αλλά ετοιμάζονταν για αυτό. Ή καλύτερα το σχεδίαζαν στο λειψό μυαλό τους, όπου οι επαναστατικές ονειρώξεις και επιθυμίες μπερδεύονται με την πραγματικότητα και προκαλούν προφανείς ταραχές στα όποια εγκεφαλικά κύτταρά τους.
Βασικοί πρωταγωνιστές και εμπνευστές του σχεδίου για ρήξη, έξοδο από την Ευρωζώνη και δημιουργία παράλληλου νομίσματος ήταν το δίδυμο Τσίπρα - Βαρουφάκη. Από κοινού το σκέφτηκαν (όσο έχουν εν τέλει τη σχετική δυνατότητα...), το μεθόδευσαν και έδειχναν ότι θέλουν να το εφαρμόσουν. Αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις των δύο τους από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 μέχρι και λίγο πριν το δημοψήφισμα, θα διαπιστώσει ευχερώς του λόγου το αληθές (βλ. δηλώσεις Τσίπρα για νέα ασφαλή λιμάνια, κλπ).
Για τους λόγους που έχουμε αναλύσει λεπτομερώς από τούτο δω το μετερίζι (πιο συριζαίικο sic δεν γίνεται), ο Τσίπρας επέλεξε να σώσει το πολιτικό του μέλλον (και όχι μόνο...) και έτσι η κωλοτούμπα ήταν πια γεγονός (βλ."Εντολοδόχος ή αριβίστας (πολιτικά μιλώντας)http://ed-mysterious.blogspot.gr/2016/06/blog-post_15.html)
Έπρεπε όμως να αδειάσει, να θυσιάσει τον συνοδοιπόρο στο ελληνικό bitcoin Γιάνη, αφού και οι δύο μαζί δεν σώζονταν. Κάποιος έπρεπε να πληρώσει τις ανοησίες τους, και το asset εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την κυβέρνηση.
Ο Γιάνης φαίνεται ότι ποτέ δεν το συγχώρησε την προδοσία αυτή. Από rock star της πολιτικής σκηνής της Ευρώπης με φανατικούς grupies σε κάθε γωνιά, ξαφνικά εμφανίστηκε ως το βαρίδι, ο υπερεκτιμημένος, ο φαφλατάς, ο μπαρουφάκης. Από κεντρικός πρωταγωνιστής σε CNN και BBC, καλεσμένος σε τριτοκλασάτες εκπομπές ψεκασμένων.
Έτσι, ο Γιάνης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές εκείνης της περιόδου που αφορούν την προετοιμασία για τη ρήξη και την έξοδο από το Ευρώ, όχι μόνο για λόγους δημοσιότητας, αλλά κυρίως προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον Τσίπρα που κιότεψε στα δύσκολα.
Θέλει να πλήξει πολιτικά τον Αλέξη, τον ομοτράπεζο της "go back κυρία Μέρκελ". Βρίσκει και μερικούς μειωμένης αντίληψης που παραδέχονται την ύπαρξη σχεδίου παράλληλου νομίσματος, και τον χτυπά αλύπητα. Τώρα που ούτως ή άλλως ο Τσίπρας είναι στα σκοινιά.
Δεν τον νοιάζει τυχόν εξεταστική εναντίον του. Δεν την πολυφοβάται. Αυτό που τον ενδιέφερε πρώτιστα είναι να πάρει τον Αλέξη μαζί του στην πτώση...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ