Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Γιατί γουστάρουμε που είμαστε Έλληνες


Από τον Κ/Τ
Τον τελευταίο καιρό απολαμβάνω -διότι νόμιζα ότι είμαι μόνος- από μερίδα φίλων που κατά τα άλλα μπορεί να διαφωνούμε, μια φανατική αναβίωση και πεισμώδη υπεράσπιση για ό,τι είναι λαϊκό και εθνικό.
Σε αντίθεση με την πλύση εγκεφάλου που συχνά συναντάται παντού στον τύπο και βέβαια στα σχόλια του ΦΒ από φίλους που είναι υπέρ του κατεστημένου και Ταλιμπάν ενάντια σε κάθε τι έχει ελληνικό χρώμα. Ίσως απλώς γιατί είναι θύματα της καλοπληρωμένης πλύσης εγκεφάλου (με τους φόρους μας).
Να δεχτώ να εξετάσω, λόγω αγγλοσαξονικής παιδείας, το ενδεχόμενο να σας φταίει ο Χριστιανισμός, τα κλαρίνα, η Παναγία, τα σκυλάδικα ή οι λοιπές αυθόρμητες εκδηλώσεις του "βοθρολαού", για να αναφέρω μερικά καυτά θέματα τα οποία χρησιμοποιούνται για να δείξουν την κατωτερότητα των Νεοελλήνων με σηκωμένο το δάκτυλο.
Από την άλλη, αν εξετάσουμε το ενδεχόμενο να είστε απλώς βαποράκια μιας πλύσης εγκεφάλου που θέλει να περιορίσει έως εξαφανίσεως κάθε ελληνικό στοιχείο με ιστορία, ώστε να μείνουν μόνο σώβρακα και φανέλες του ευκόλως κατευθυνόμενου καταναλωτισμού, τι λέτε ότι ισχύει περισσότερο;
Μερικοί από μας δε γουστάρουμε να γίνουμε ανώνυμος χυλός της παγκοσμιοποιήσεως, λευκά σκουπίδια που έχουν ρόλο μόνο στην κατανάλωση. Άντε και στην περιορισμένη παραγωγή.
Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Γράψτε και πείτε ό,τι θέλετε, αλλά έχετε τούτο κατά νου.
Όσο και να προσπαθήσετε, τις εφιαλτικές ενοχές και τις επακόλουθες αντιδράσεις, που σας έχουν κάνει να αισθάνεστε επειδή γεννηθήκατε και κάθε φορά που αισθάνεστε Έλληνες, δε θα τις περάσετε στους υπόλοιπους.
Γουστάρουμε απλώς που είμαστε Έλληνες με τα καλά μας και τα όχι και τόσο καλά μας.
Απλό.
Κ/Τ