Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου θα κρίνει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ


Από το Μυστήριο
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου και κυρίως των ευρωεκλογών θα κρίνουν το μέλλον του συνόλου σχεδόν των κομμάτων. Κυρίως των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που κινδυνεύουν άμεσα να καταβαραθρωθούν και να εξαφανιστούν διαπαντός από το πολιτικό χάρτη.
Υπαρξιακό πρόβλημα όμως θα αντιμετωπίσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν πετύχει πειστική νίκη εις βάρος της ΝΔ. Πόσω μάλλον αν τα ποσοστά των δύο κομμάτων είναι κοντά. Τότε, ο υπόγειος – εκτός ελαχίστων περιπτώσεων – «πόλεμος» που μαίνεται ανάμεσα στην κυβερνώσα – «υπεύθυνη» Αριστερά και στους θιασώτες της παλαβής Αριστεράς, θα λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις που θα θέσουν σε δοκιμασία τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μετάλλαξη ενός πολιτικού σχηματισμού από τις παρυφές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που πάσχιζε να πετύχει το όριο του 3%, σε αξιωματική αντιπολίτευση σε διάστημα ολίγων μηνών εντός του 2012, μπορεί μεν να κάλυψε προσωρινά τις σοβαρές ιδεολογικές διαφωνίες στους κόλπους του ενόψει της κατάληψης της εξουσίας, αλλά δεν εξασφάλισε τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του που διοικούν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, άνηκαν και ανήκουν ακόμη σε ακροαριστερές περιθωριακές οργανώσεις μηδαμινής απήχησης. Οι συνθήκες όμως επέτρεψαν αυτά τα στελέχη με το ανύπαρκτο ακροατήριο, σήμερα να καθορίζουν την πολιτική ενός πολιτικού σχηματισμού που φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Έχοντας μάθει από τα γεννοφάσκια τους να δρουν φραξιοναστικά, έχουν αλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβάλουν την όποια ακραία ιδεολογία τους.
Από την άλλη βρίσκονται εκείνοι που αντιλαμβάνονται τη μοναδική ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά την Ελλάδα, καθώς και οι πρώην Πασόκοι, που αν μη τι άλλον γνωρίζουν πολύ καλά τα θέλγητρα της εξουσίας. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι…
Ο ΣΥΡΙΖΑ ένεκα της χρεοκοπίας της χώρας και της εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ εκτινάχθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει κυβέρνηση, επενδύοντας ακριβώς στην δίκαιη εν πολλοίς οργή και αγανάκτηση του ελληνικού λαού, που είδε την ζωή του να καταστρέφεται βίαια και μάλλον ανεπίστρεπτα.
Έχει στηρίξει λοιπόν πλήρως τον αντιπολιτευτικό λόγο στην καταγγελία των Μνημονίων και εκείνων που τα ψήφισαν. Καθώς όμως νέο Μνημόνιο δεν προβλέπεται στο μέλλον, η συγκολλητική ουσία που κρατούσε ενωμένο το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εκλείπει και το αδιέξοδο αυτό αποτυπώνεται πλήρως στις δημοσκοπήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να αποκτήσει δυναμική εξουσίας παρά την οικονομική κρίση και την φορομπηχτική λαίλαπα. Τα δημοσκοπικά ποσοστά του είναι μάλλον χαμηλά για ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι μόνο αυτό εκφράζει και εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό…
Έτσι, αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι το προσδοκώμενο για το ΣΥΡΙΖΑ,  θεωρώ βέβαιο ότι ο Λαφαζάνης και συν αυτώ συνιστώσες και λοιπά γκρουπούσκουλα θα θέσουν επιτακτικά θέμα αλλαγής πορείας του κόμματος προς τα άκρα της Αριστεράς. Και καθώς τα υπόλοιπα στελέχη θα αντιδράσουν, όλα είναι πιθανά.
Το παράδειγμα άλλωστε της εξόδου του κ. Αλαβάνου από το ΣΥΡΙΖΑ επειδή διαφώνησε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ