Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο τελευταίος Μεγάλος Έλληνας


Από τον Μυστήριο
Συμπληρώνονται σήμερα 10 χρόνια από τη γενναία απόρριψη του Σχεδίου Ανάν από τη πολύ μεγάλη πλειοψηφία του Κυπριακού λαού, ο οποίος με τη στάση του ανέτρεψε τα σχέδια του διεθνούς παράγοντα και των αργυρώνητων φερέφωνών τους σε Ελλάδα και Κύπρο.
Κύριος, αν όχι και ο αποκλειστικός, πρωτεργάτης του ΟΧΙ ήταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, τότε Πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος έπεισε τους συμπατριώτες του να καταψηφίσουν ένα σχέδιο, που όχι μόνο εξομοίωνε το θύμα με το θύτη, αλλά έδιδε στους «Αττίλες» δικαιώματα που καμία μειονότητα δεν διαθέτει σε καμία άλλη κυρίαρχη χώρα στον κόσμο.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο τελευταίος μεγάλος ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτικός, υπολειπόμενος ίσως μόνο του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Τόσο η πλούσια πολιτική δράση του υπέρ της Ενώσεως Ελλάδος και Κύπρου, όσο κυρίως η ανδρίκια και πατριωτική στάση του απέναντι εις το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, χαρίζουν στον Τάσσο την ένταξη στο πάνθεον των μεγάλων του Ελληνισμού.
Όταν οι Η.Π.Α., η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και οι ημεδαποί υπηρέτες αυτών, πίεζαν ασφυκτικά τον Τάσσο να ενδώσει και να αποδεχθεί ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο υπέρ των συμφερόντων των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων, νομιμοποιώντας επί της ουσίας την τούρκικη εισβολή και τις θηριωδίες που διέπραξαν, εκείνος είπε το μεγάλο ΟΧΙ σε όλους αυτούς. Ήξεραν όλοι τους ότι, εάν ο Τάσσος αποφάσιζε να ταχθεί υπέρ του σχεδίου, μετά βεβαιότητας θα επηρέαζε θετικά την πλειοψηφία των Κυπρίων.
Στην ιστορία θα μείνει η φράση του ότι παρέλαβε κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και δεν θα παραδώσει κοινότητα.
Αλήθεια πόσες φορές εις την πρόσφατη ιστορία Έλληνας πολιτικός είχε την τόλμη και το θάρρος να πάει κόντρα σε όλους τους ανωτέρω προασπίζοντας τα ελληνικά δίκαια. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ξανασυμβεί εις το μέλλον αυτό;
Αλησμόνητες θα μείνουν επίσης οι κινδυνολογίες των εν Ελλάδι και Κύπρω μισθοφόρων, πολιτικών και δημοσιογράφων, που τρομοκρατούσαν πριν το δημοψήφισμα ότι τυχόν απόρριψη του σχεδίου θα προκαλούσε άμεσα την αναγνώριση του ψευδοκράτους και την καταστροφή της Κύπρου. Όλοι αυτοί οι κερματοδέκτες «προφήτευαν» δολίως τα χειρότερα πριν από το δημοψήφισμα, τρέχοντας από κανάλι σε κανάλι.
Δυστυχώς η οικονομική καταστροφή της Κύπρου συντελέστηκε τελικά πέρσι, όχι φυσικά εξαιτίας του Σχεδίου Ανάν, όταν κατέρρευσε ετσιθελικά η κυπριακή οικονομία. Σκοπός της επίθεσης του διεθνούς παράγοντα ήταν αφενός μεν να εξαφανισθεί η Κύπρος ως διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο προς όφελος άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αφετέρου δε να ελεγχθούν και χειραγωγηθούν τα διαπιστωμένα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου σε φυσικό αέριο. Προς όφελος φυσικά των πετρελαϊκών εταιρειών που εκμεταλλευόμενες τη δεινή οικονομική θέση της Κύπρου θα καρπωθούν τη μερίδα του λέοντος από τα κέρδη.
Είναι βέβαιο ότι η Τουρκία και ο διεθνής παράγοντας θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την αδυναμία της Κύπρου και το νέο σχέδιο Ανάν, ελάχιστα φτιασιδωμένο όπως και να βαφτιστεί, θα εμφανιστεί εκ νέου για να νομιμοποιηθεί de jure πια η διχοτόμηση του νησιού και κυρίως η από κοινού εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων.
Και ο κίνδυνος να επιβληθεί αυτήν την φορά, θα είναι μεγαλύτερος, αν όχι βέβαιος, καθώς δεν υπάρχει πια ένας Τάσσος Παπαδόπουλος στα ηνία της χώρας, αλλά οι ραγιάδες του ΝΑΙ και του κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Φρονώ τέλος, ότι οι Κύπριοι δεν φέρθηκαν όμως στον Τάσσο όπως έπρεπε, δεν τον τίμησαν ως όφειλαν. «Τιμώντας» τα χείριστα των ελληνικών χαρακτηριστικών τον καταψήφισαν στις προεδρικές εκλογές που ακολούθησαν της απόρριψης του Σχεδίου, αποκλείοντάς τον μάλιστα και από τον δεύτερο γύρο. Ο Τάσσος είχε την τύχη πολλών άλλων μεγάλων Ελλήνων, που ο Ελληνικός λαός τους ξέχασε και τους απαξίωσε, καίτοι λίγο καιρό πριν τους αποθέωνε για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο Έθνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία του Τάσσου παρευρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος. Ήταν δηλαδή εκεί πολλοί από εκείνους που είχαν απαιτήσει ανερυθριάστως να εγκριθεί το σχέδιο Ανάν και είχαν χαρεί για την εκλογική αποτυχία του Τάσσου για την οποία είχαν υπογείως ραδιουργήσει.
Η Κύπρος, αλλά και ο Ελληνισμός του οφείλει πολλά.
Αιωνία του η μνήμη.
Ακολουθεί το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου με το οποίο καλούσε τους Έλληνες της Κύπρου να απορρίψουν το προδοτικό σχέδιο Ανάν.


Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ