Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στις αγορές βγήκαμε, την δημόσια υγεία θα βελτιώσουμε κάποτε;


Από τον Κορμοράνο
Τα ομόλογα θα είναι Αγγλικού δικαίου που σημαίνει ότι θα αποπληρωθούν πάση θυσία. Όποιος και αν είναι κυβερνήτης, ό,τι κουτοπονηριά και αν σκαρφιστεί ο Ελληνάρας.
Δεύτερον η ανάπτυξη δεν θα έρθει αν τα λεφτά πάνε σε συμβάσεις ανέργων στους δήμους για 5-6 μήνες. Το ότι δανειζόμαστε ως χώρα δεν μου λέει τίποτα αν ο πολίτης δεν μπορεί να αποπληρώσει φόρους και να πραγματοποιεί αγορές καταναλωτικές χρήσιμες ή μη!
Με τα σαΐνια της πολιτικής που μπλέξαμε θα ζήσουμε μια εφιαλτική συνέχεια. Ας πάρουμε για παράδειγμα την υγεία  απολύονται γιατροί με το πρόσχημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κλείνουν τμήματα και κλινικές ή υπολειτουργούν (όπως η δικιά μου).
Εφεδρεία και αξιολογήσεις, ειδικά το τελευταίο, είναι ανέκδοτο. 7 μήνες να βρουν διοικητές και διάλεξαν τελικά πολιτικά ναυάγια. Βρίσκουν πλαστά πτυχία και αναρωτιόμαστε τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι!
Προσλήψεις δεν γίνονται και νοσηλευτές στα όρια της λιποθυμίας τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ γιατροί νοσηλεύονται με αρρυθμίες. Τα ασθενοφόρα τα διέλυσαν και αυτά.  Τα βλέπω καθημερινά και για αυτό δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, μου έχουν περικόψει το 1/3 του μισθού και το 1/2 των εφημεριών, όμως εγώ ελπίζω να την βολέψω.
Όπως μετά της τελευταίες εκλογές ανακουφίστηκα που δεν θα φύγουμε από την Ένωση και το Ευρώ, αλλά μετά μας μείωσαν αναδρομικά για 6 μήνες τους μισθούς, ενώ στις ΔΕΚΟ, δήμους πάρτυ... Ούτε ισολογισμούς!
Η ΕΞΟΔΟΣ στις αγορές είναι ένας λόγος για πανηγύρια, αλλά πάλι ο Έλληνας έχει αποδείξει πως δεν πρέπει πάντα να έχει κάποιο λόγο για να στήσει χορούς. Ακόμα και αν κυνηγάει χίμαιρες και βρίσκεται στο Ζάλογγο!
ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ