Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ


Από τον Σεμνό & Ταπεινό
Εντάξει. Να το δεχτώ. Η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε «επιστήμη» την ψήφιση «πολυνομοσχεδίων – σκούπα» με εμβόλιμες, άσχετες μεταξύ τους διατάξεις, προσθήκες και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

Πράγματι, η τακτική αυτή, η οποία, κακά τα ψέματα, εγκαινιάστηκε και υιοθετήθηκε λόγω της ισχνής και ολοένα φυλλοροούσας (κυρίως ελέω κατάρρευσης και εσωκομματικών κλυδωνισμών του ΠΑΣΟΚ) κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δεν περιποιεί τιμή στο πολιτικό μας σύστημα και στον νομικό μας πολιτισμό (ναι, υπάρχει και τέτοιος, κάπου βαθειά κρυμμένος).
Αλλά, αναρωτιέμαι, σε τι άραγε θα διέφερε, ως προς τούτο, μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
Ευθαρσώς και χωρίς κανέναν δισταγμό λέω: Σε τίποτα απολύτως.
Και δεν το λέω αυθαίρετα ή λόγω εμπάθειας προς το συγκεκριμένο συνονθύλευμα που παριστάνει το κόμμα εξουσίας (θου Κύριε, έρχονται και άγιες μέρες).
Οι ίδιες οι πρακτικές τους το καταδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Όταν και οι ίδιοι αγνοούν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα ή ερμηνεύουν το νόμο κατά πώς τους βολεύει, κατά τρόπον καταφανώς αβάσιμο. Και χρησιμοποιούν «φτηνά» τεχνάσματα της στιγμής, αγνοώντας (;) ότι με τις τακτικές τους αυτές εξομοιούνται με όσα οι ίδιοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ... και μάλιστα, πλαστογραφώντας τις υπογραφές βουλευτών τους, κατά την υποβολή πρότασης μομφής!!!
Βέβαια, δεν είχα καμία απολύτως ψευδαίσθηση ούτε περίμενα κάτι διαφορετικό από δαύτους.
Διότι δεν ξεχνιέται εκείνο το αμίμητο (αλήστου πλέον μνήμης) ότι θα καταγγείλουν μονομερώς τα μνημόνια, αλλά θα κρατήσουν τα χρήματα που είχαμε δανειστεί...
Ή ότι θα αναγνωρίσουν μόνον το «μη επαχθές» χρέος...
Ή το ότι με έναν νόμο θα καταργήσουν πάραυτα όλες τις «μνημονιακές» διατάξεις...
Ή ότι θα στείλουν φυλακή όσους επενδύουν σε δημόσια περιουσία...
Με αυτά και μ’ εκείνα, βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν δεν είναι δεύτερος όπως φαίνεται στα πρόσφατα γκάλοπ, εν τούτοις επουδενί έχει δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
Και γι’ αυτό, σιγά σιγά, αρχίζουν να κάνουν και «γαργάρα» τα περί «δημοψηφισματικού» χαρακτήρα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Στερνή μου γνώση...
Υ.Γ.: Καλά, βρε αθεόφοβοι... Πρόταση μομφής σε βάρος του Βαγγέλα;;; Δεν έχει μείνει, πλέον, τίποτε όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο. Κανένας σεβασμός στους θεσμούς.
Περαστικά σας/μας !
Σεμνός & Ταπεινός