Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαιρετικό άρθρο του Πρ. Παπαηλιόπουλου στις «3 του Σεπτέμβρη»... να γελάς


«3 του Σεπτέμβρη»... να γελάς
Γράφει ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος
(Πηγή : http://ellnews.gr/)
"Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά"…
Το σύνθημα ρυθμικό, δονούσε την ατμόσφαιρα του Ζαππείου. Οι Παπανδρεϊκοί, πολίτες – ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ούρλιαζαν κυριολεκτικά και το φώναζαν μέσα από την ψυχή τους για να το ακούσει ο «αποτυχημένος» γι’ αυτούς Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά"…
Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες 3 του Σεπτέμβρη να περνάς, λέει το γνωστό λαϊκό άσμα, έτσι φαίνεται σκέφτηκαν και οι αμετανόητοι που πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας από το Ζάππειο και αποθέωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου, ακόμη και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (τι παίρνουν και δεν μας δίνουν στ’ αλήθεια;) και μόνο που δεν χειροδίκησαν κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, του «κακού» Αρχηγού που κατέστρεψε το ΠΑΣΟΚ και το έχει κάνει, κατά τη γνώμη τους, πολύ μικρό στην γιορτή των 40 χρόνων του!
Να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι με το Βενιζέλο, πολύ δε περισσότερο με τον Γιώργο Παπανδρέου, που θα τον κυνηγά πάντα στην Ιστορία εκείνη η αποφράδα μέρα που έβαλε την υπογραφή του να ώστε να εισέλθει η χώρα στο ΔΝΤ, τολμώντας να το ανακοινώσει από το ακριτικό και περήφανο Καστελόριζο. Είμαι με την Ελλάδα!
"Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά"…
Γυρνώ το μυαλό μου γρήγορα πίσω, όσο μου έχει απομείνει δηλαδή απ’ όλα αυτά που βλέπω γύρω μου… Θυμάμαι αρχές δεκαετίας του 1980. «Αλλαγή», ο λαός στην εξουσία και πράγματι το Δημόσιο γεμίζει με εργαζομένους με πολλά προσόντα, το πιο βασικό ένα πράσινο χαρτάκι από την τοπική κλαδική του ΠΑΣΟΚ. Για την ιστορία, αυτοί οι εργαζόμενοι είναι το σημερινό 65% που σύμφωνα με έρευνα για το Δημόσιο, δουλεύει με μολύβι και χαρτί γιατί δεν γνωρίζει να χρησιμοποιεί υπολογιστή…
"Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά"…
Θυμάμαι επίσης εκείνη τη δεκαετία, όπου η Δεξιά μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας κατά τον… μεγάλο Ανδρέα, ο μπάρμπα Νίκος, ο παππούς μου, Άγιος άνθρωπος, θεοσεβούμενος, ήταν ο μανάβης της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα και είχε στον τοίχο του δωματίου του, δυο εικόνες. Του Χριστού και του Ανδρέα Παπανδρέου! «Γιατί παππού;», τον ρωτούσα για να τον πειράξω, παιδάκι τότε, «γιατί μου διπλασίασε τη σύνταξη», μου απαντούσε. Για πολλούς που είναι νέοι και δεν θυμούνται, η Πειραϊκή Πατραϊκή έκλεισε τότε από τις συνεχείς διεκδικήσεις και απεργίες των εργαζομένων.
Έκλεισε και η Pirelli, έκλεισαν και άλλα εργοστάσια και έγινε η Πάτρα, η μεγάλη πόλη της ανεργίας και παραμένει ακόμη και σήμερα… αλλά ο λαός ήρθε στην εξουσία!
"Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά"…
Θυμάμαι ακόμη τις Βάσεις του θανάτου που θα φύγουν και το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», μόνο που τελικά οι βάσεις δεν έφυγαν ποτέ, ενώ τα πακέτα της ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρρευσαν άφθονα στη χώρα μας, αλλά πολλοί θέλουν να μάθουν ακόμη και σήμερα σε ποια χέρια πήγαν…
"Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά"…
Θυμάμαι ακόμη τα ζιβάγκο… που έγιναν κουστούμια BOSS και ΑRMANI, τις λιμουζίνες, τα πούρα, τα τραπέζια που γίνονταν χρέη, τα «δωράκια». Πώς να ξεχάσεις τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου να λέει στο μπαλκόνι και το πλήθος να παραληρεί «είπαμε να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!» για τον τότε διοικητή της ΔΕΗ. Πως να ξεχάσεις και τον Άκη που έσπασε κάθε ρεκόρ!!!
"Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά"…
Εάν συνεχίσω να θυμάμαι φοβάμαι δεν θα τελειώσω ποτέ… θα θυμηθώ μεγάλες εταιρίες, μεγαλοεργολάβους και πολλά άλλα, που γιγαντώθηκαν σε αυτό τον τόπο επί των πράσινων ημερών.
Στο Ζάππειο, ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ!!!
Τι εννοεί ο ποιητής; Ποια αρχή; Για το ΠΑΣΟΚ; Θα κάνει νέο κόμμα; Θα κατέβει πιο ενεργά στην πολιτική; Δεν κυβέρνησε τόσα χρόνια σε διάφορες θέσεις; Πρωθυπουργός έγινε! Μήπως το ξέχασε; Μήπως θα φύγει από την πολιτική για κάτι άλλο; (Στο καλό και να μας γράφει…)
ΝΕΑ ΑΡΧΗ; Για την Ελλάδα; Με ηγέτη τον ίδιο; Ποιος του το ζήτησε; Ο περιπτεράς στο Καστρί; Ο αδερφός του; Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο; Ο Λαός; Πολλά τα ερωτήματα…
Ξέρω πολλοί θα με πείτε σκληρό, ίσως και αυθάδη! Δεν είμαι σκληρός, σκληρή είναι η ίδια η ζωή! Είναι σκληρή για περισσότερο από 1.000.000 Έλληνες
Θα κλείσω με ένα μήνυμα που διάβασα στα μέσα δικτύωσης. Το καλύτερο νομίζω!
«Αποθέωσαν τον ΓΑΠ ρε φίλε. Αντί να ψάχνουμε για τον τάφο του Μεγαλέξανδρου, πρέπει να αρχίσουμε να σκάβουμε τον δικό μας»