Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι YES, ο Braveheart, και τα "γατάκια"


Από το Μυστήριο
Για ακόμη μία φορά οι Σκωτσέζοι απέδειξαν πόσο "γατάκια" είναι. Πόσο λιγόψυχοι ενώπιον της ιστορικής ευκαιρίας να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους.
Μια ανεξαρτησία όμως που θα τους άφηνε χωρίς την ομπρέλα προστασίας της Μεγάλης Βρετανίας. Σκιάχτηκαν και μόνο στην ιδέα ότι θα μείνουν μόνοι τους χωρίς τα προνόμια και την αίγλη της αυτοκρατορίας, έστω και της παρακμάζουσας.
Μας είχαν πρήξει εδώ και μήνες με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Είχαμε μάθει τα πάντα για τη Σκωτία και τη συνεισφορά των Σκωτσέζων στην ανθρωπότητα. Παραλίγο να πιστέψουμε ότι αν δεν ήταν οι Σκωτσέζοι δεν θα υπήρχε σήμερα δυτικός πολιτισμός.
Απεδείχθη ότι τα περί υπερήφανου και ανυπόταχτου ανά τους αιώνες λαού, είναι στην καλύτερη γραφικότητες και διαφημιστικό περιτύλιγμα για τουριστικούς και μόνο λόγους. Προκειμένου να επισκέπτονται περισσότεροι τουρίστες την ομολογουμένως όμορφη χώρα τους.
Ακόμη πιο αστείοι ήσαν εκείνοι, που επειδή είχαν δει το Braveheart, είχαν ταυτιστεί με τους Χαϊλάντερς και τον αγώνα τους υπέρ της ανεξαρτησίας. Μίας αμερικάνικης ταινίας με Αυστραλό πρωταγωνιστή, ο οποίος προφανώς είναι συμπλεγματικός με τους Άγγλους, αφού και η επόμενη ταινία του, ο "Πατριώτης", ήταν επί της ουσίας ιστορικό remake με τον ίδιο θύτη, τους Άγγλους, αλλά διαφορετικά θύματα.
Αν οι υπερήφανοι Σκωτσέζοι πράγματι υπέφεραν κάτω από τον βρετανικό ζυγό, όπως ήθελαν να μας πείσουν όλα τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, είχαν την δυνατότητα να απαλλαγούν, και μάλιστα με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο. Αντ' αυτού οι θιασώτες της ανεξαρτησίας έφαγαν 11 σχεδόν πόντους διαφοράς στην πλάτη (55,4 - 44,6) και αντίο. Και έκλεισε η πόρτα για τουλάχιστον δύο γενεές πια.
Φυσικά τα ελληνικά ΜΜΕ αδυνατώντας ή ακόμη χειρότερα αδιαφορώντας για τις πιθανές παρενέργειες της απόσχισης της Σκωτίας στην χώρα μας, είχαν προεξοφλήσει νίκη των υπέρμαχων του "YES". Την ίδια συμπάθεια επέδειξαν και οι γνωστοί "επαναστάτες του καναπέ" του διαδικτύου, των οποίων η ευφυΐα τους αναμετράται ευθέως με εκείνης της σκωτσέζικης κότας. 
Υ.Γ. 1ο. Το 2001 μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη έπαιζε στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ με τους Ρέιντζερς αν δεν κάνω λάθος. Η Original και μεγάλο μέρος του γηπέδου αποθέωνε εν χορώ τον Μπιν Λάντεν. Και ξαφνικά ακούγονται οι Σκωτσέζοι να φωνάζουν ρυθμικά: USA, USA, USA !!! Για τέτοια ανεξάρτητη φύση μιλάμε...
Υ.Γ. 2ο. Ακόμη και αν διαφωνείς με τις μεθόδους που ακολούθησαν στο παρελθόν, οι καθολικοί Βορειο-Ιρλανδοί έχουν διαχρονικώς αποδείξει ότι θέλουν την ελευθερία τους.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ