Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Αφιέρωμα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και τις ομάδες της Βραζιλίας (Μέρος 4ο)


Από το Ερυθρό Δευκαλίωνα
ΒΑΗΙΑ. Στην πολιτεία Βahia και στην πόλη Salvador βρίσκεται το καμάρι της πολιτείας οι ''tricolor'' ομάδα Βahia. Έχει πάρει πρωτάθλημα Βραζιλίας, ενώ στο πολιτειακό πρωτάθλημα (Campeonato Bahiano) είναι το απόλυτο αφεντικό με 43 κατακτήσεις.
 Το 2002 είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έπεσε στην 2η και μετά στην 3η κατηγορία. Χαρακτηριστικό της ποσότητας των οπαδών της είναι ότι στην γ΄ έκανε τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μέσο όρο εισιτηρίων 40.400 ανά αγώνα!!! Φέτος ξανανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια. Στο ματς ανόδου από την γ΄ στην β΄ κατέρρευσε ένα κομμάτι του σταδίου με αποτέλεσμα 7 νεκρούς. Έτσι η κυβέρνηση της Βahia αποφάσισε να το κατεδαφίσει και να φτιάξει ένα ολοκαίνουργιο. Μέχρι να γίνει παίζει σε ένα μικρότερο (30.000 θέσεων).
VITORIA BAHIA. Η μεγάλη εχθρός της Bahia είναι η άλλη ομάδα του Salvador, Vitoria (νίκη). Σαφώς υποδεέστερη στα Campeonato Bahiano.


Φέτος δεν άντεξε και έπεσε ξανά στη β΄. Στη Vitoria έκανε όνομα ο Ντουντού πριν έρθει στην Ευρώπη. Το γήπεδο της είναι το Barradαο από τον παράγοντα - κουμανταδόρο της ομάδας, Barrada.
ATLETICO PARANAENSE. Από την πολιτεία Ρarana, στην πόλη Curitiba είναι η Atletico Paranaense. Aυτοπροσδιορίζονται ως "Furacao" (τυφώνες).


Σταθερή ομάδα στην α΄ εθνική, με καλό κόσμο, το 2001 έκανε το μπαμ και πήρε το Brasileirao. Το γήπεδό της Arena da Baixada (η αρένα του κάμπου) φέρνει λίγο με το Καραϊσκάκη.
CORITIBA. Το αντίπαλο δέος στην πολιτεία Ρarana είναι η Coritiba. Eίναι η πιο παλιά ομάδα της περιοχής και το κουμάντο στα πολιτειακά πρωταθλήματα (Campeonato Paranaense) με 34 τίτλους γι' αυτό άλλωστε λέγεται ''η ισχυρή''.


Έδρα της είναι το καταπράσινο Couto Pereira προς τιμήν του προέδρου που το έφτιαξε.
PARANA. Ο φτωχός συγγενής της πολιτείας Ρarana είναι η ομώνυμη ομάδα. Φτωχός συγγενής όσον αφορά σε τίτλους, καθώς έχει αξιοπρεπή υποστήριξη.

Σήμα της έχει τον κυανοκόρακα, πούλι που συναντάτε στο Ρarana. Έπαιζε ο Νέτο και το 2007 έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο Libertadores. Έχει 2 (ά ρε Ελλάδα...) ιδιόκτητα γήπεδα 20.000 θέσεων!!
Συνεχίζεται...
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ