Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η απύθμενη βλακεία του «καλύτερου λαού του κόσμου»



Από το Μυστήριο
Νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να αναθεωρήσουμε τη θεωρία περί «του καλύτερου λαού του κόσμου», όσοι τελικά την υιοθετούν. Για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας κιόλας. Δεν έχουμε απλώς πολλούς χαχόλους, αλλά ενδεχομένως οι χαχόλοι να αποτελούν ήδη την πλειοψηφία. Σίγουρα πάντως είναι οι πιο θορυβώδεις ως ηλίθιοι που είναι.

Γουστάρουμε τρελά, ηδονιζόμαστε, να χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για ψύλλου πήδημα. Αθηναίοι – Σπαρτιάτες, Εικονομάχοι – Εικονολάτρες, Στρατιωτικοί – Πολιτικοί το 1821, Βενιζελικοί – Βασιλικοί, Εθνικόφρονες – Κομμουνιστοσυμμορίτες, Καραμανλικοί – Παπανδρεϊκοί, Μνημονιακοί – Αντιμνημονιακοί. Φυσικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πλακωθούμε και ως Παναθηναϊκοί – Ολυμπιακοί ή Παόκια – Αρειανοί, κουλτουριάρηδες – σκυλάδες, Βουγιουκλάκη – Καρέζη, Βίσση – Βανδή κλπ.
Όρεξη να έχουμε και θα βρεθεί για πλάκα ο λόγος να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου.
Αυτές τις ώρες η Κύπρος δίνει – μόνη της – τον πιο δύσκολο αγώνα για την οικονομική επιβίωση του κράτους εναντίον όλων. Τα πολιτικά κόμματα στο νησί δείχνουν ότι έχουν βρει ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης. Φυσικά διαφωνούν σε πολλά, αλλά δεν διστάζουν να βρεθούν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουν για τη λύση που προτείνεται στους ευρωπαίους «εταίρους». Στοιχειώδης εθνική ευθύνη.
Και ενώ λοιπόν στην Κύπρο έχει επιτευχθεί ένα μίνιμουμ συναίνεσης και συνεννόησης ανάμεσα στα εκεί κόμματα, τα ελλαδικά κόμματα βρήκαν έναν ακόμη λόγο για να ξεκατινιάζονται μεταξύ τους με αφορμή την κυπριακή κρίση.
Έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο, από τη μια πλείστοι όσοι εκ της συμμαχίας μηδενιστών και καταστροφολόγων της παλαβής Αριστεράς και της άκρας δεξιάς να καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι δεν προστάτεψε την Κύπρο στο Eurogroup, όταν η ίδια η πολιτική ηγεσία της νήσου αποδέχθηκε τις αποφάσεις αυτές, τις οποίες γνώριζε εκ των προτέρων, ως απεδείχθη. Απλώς οι Κύπριοι κυβερνώντες έκαναν πίσω, όταν είδαν την οργισμένη αντίδραση του κυπριακού λαού, από τον οποίο προηγουμένως είχαν αποκρύψει την αλήθεια και τον είχαν επί της ουσίας εφησυχάσει. Εκμεταλλευόμενοι πολιτικά το όχι των Κυπρίων, οι εν λόγω «κατόρθωσαν» να δουν ότι η Γερμανία υποχωρεί εμπρός στα δίκαια των λαών και φαντασιώθηκαν ότι η «επανάσταση» έρχεται…
Από την άλλη, είναι πράγματι απίστευτο ότι υπάρχουν «Έλληνες» που εύχονται την καταστροφή της Κύπρου, επειδή τόλμησε να αρνηθεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις – εντολές του Eurogroup και να προτείνει άλλη λύση. Φοβούνται ή καλύτερα μάλλον τρέμουν την περίπτωση που η Κύπρος πετύχει να προστατέψει – στο μέτρο του δυνατού – τους πολίτες της από την οικονομική λαίλαπα των «Ευρωπαίων», για να μην γίνουν οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με τη στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας…
Απίστευτα πράγματα και ελληνικά. Πραγματικά αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος λαός στον κόσμο που επιδεικνύει ανάλογη ηλίθια συμπεριφορά.
Η Κύπρος δίνει τον αγώνα της και μακάρι να καταφέρει να πετύχει έστω και ένα μέρος από όσα διεκδικεί. Δύσκολο πολύ δύσκολο, αφού και οι «φίλοι» Ρώσοι τους άδειασαν κανονικά. Το πιο πιθανό είναι να τιμωρηθεί πραγματικά για την απείθειά της από τους Γερμανούς.
Μακάρι πάντως να σταθεί στα πόδια της.
Υ.Γ. Όσοι πίστευαν ότι το «ξανθό το γένος θα σώσει την Κύπρο» είναι τουλάχιστον ανιστόρητοι και ευήθεις. Περισσότερα οσονούπω.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ