Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η αντιδραστική Αριστερά διαφεντεύει στα πανεπιστήμια


Από το Μυστήριο
Σε κάθε προσπάθεια να εξέλθουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από το τέλμα και την ανυποληψία, οι ίδιες δυνάμεις και συμφέροντα της συντήρησης αντιδρούν οργισμένα.
Το παράδοξο είναι ότι οι εν λόγω δυνάμεις και συμφέροντα αποτελούν τη μειοψηφία στον πανεπιστημιακό χώρο, αλλά επικρατούν ευχερώς με τις φωνές, τις απειλές, την βία και την οργάνωση τους.
Χτίζοντας κυριολεκτικά τοίχους για να εγκλωβίσουν καθηγητές στα γραφεία τους, επιτιθέμενοι φραστικά, αλλά και χειροδικώντας ακόμη, τρομοκρατούν κάθε αντίθετη γνώμη, όσο λογική και αν είναι.
Είναι δε τέτοιας έντασης η αντίδρασή τους, που κάθε φορά πετυχαίνουν εν τέλει το σκοπό τους και η όποια μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία, αποτυγχάνει σχεδόν εν τη γενέσει της, παραπεμπόμενη στις ελληνικές καλένδες.
Σε κάθε μάχη για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών πανεπιστημίων οι δυνάμεις αυτές της κομμουνιστικής και άκρας αριστεράς, νικούν κατά κράτος, τρομοκρατώντας τους υπολοίπους με το μέγεθος της επαναλαμβανόμενης «επιτυχίας» τους.
Αποτέλεσμα είναι να έχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια αυτά τα χάλια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της σιωπηρής πλειοψηφίας, φοιτητών και καθηγητών, που δεν αντέχουν και δεν ανέχονται άλλο την υποβάθμιση των σπουδών τους και του πανεπιστημιακού έργου που επιτελούν.
Η μειοψηφία αυτή της αριστερής αντίδρασης έχει επιβάλει το νόμο της και επί δεκαετίες έχει πετύχει να ηγεμονεύσει ιδεολογικώς στα πανεπιστήμια, προωθώντας ανενόχλητα την ατζέντα της – κάθε είδους – και τους εκπροσώπους της, εξουσιάζοντας εν τέλει τα ανώτατα ιδρύματα.
Το ακόμη πιο ανησυχητικό το γεγονός είναι, ότι στελέχη της αντιδραστικής αυτής μειοψηφίας θα αυτά που θα κληθούν αύριο να αναλάβουν τις τύχες όχι πια των πανεπιστημίων μόνο, αλλά και της χώρας…
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ