Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αρχίζει το ματς. Σάμπα !!!


Από το Μυστήριο
Τέσσερα χρόνια είναι μεν πολλά, αλλά αυτή η προσμονή είναι που καθιστά το Μουντιάλ την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
Σημαντικοί είναι και Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά δεν έχουν χαβαλέ. Είναι για τους sportsmen.
Και μπορεί η προηγούμενη διοργάνωση να ήταν από τις πιο ξενέρωτες που θυμάμαι (μόνο το Μουντιάλ σε Ν. Κορέα και Ιαπωνία ήταν πιο βαρετό), με εκείνο τον εκνευριστικό ήχο από τις άθλιες καραμούζες των Νοτιοαφρικανών που χαλούσαν κάθε στιγμή του αγώνα, αλλά επιτέλους το ποδόσφαιρο επέστρεψε στο σπίτι του, τη Βραζιλία.
Αλήθεια, υπάρχει άντρας που σέβεται τον εαυτό του, που δεν θα ήθελε να ήταν στην Βραζιλία να παρακολουθήσει το Μουντιάλ, και όχι μόνο...
Η πλέον ιδανική χώρα για ποδόσφαιρο. Μακράν.
Το πρώτο Μουντιάλ που αχνοθυμάμαι είναι εκείνο το 1982 (ναι, είμαι τόσο μεγάλος) και ιδίως τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από την Ιταλία και τον ημιτελικό Γαλλίας - Γερμανίας.
Το 1986 στο Μεξικό ήταν όμως για μένα η αποκάλυψη του ποδοσφαίρου και του προφήτη του, Ντέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Είναι το Μουντιάλ που θυμάμαι πιο έντονα. Μετά, ήταν εκείνο στην Γαλλία το 1998 με τον τεράστιο Ζινεντίν Ζιντάν.
Θέλω να πιστεύω ότι θα χορτάσουμε μπάλα. Αν και οι περισσότεροι παίκτες είναι ξεζουμισμένοι από τα δεκάδες παιχνίδια που έδωσαν μέσα στην χρονιά. Ενδεχομένως οι "πορτοκαλάδες" και η "επιστήμη" να κάνουν το "θαύμα" τους.
Για την Εθνική Ελλάδος δεν έχω ούτε απαιτήσεις, ούτε και μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της. Ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός της, ούτε μπορούσα να ταυτιστώ με αυτήν την ομάδα.
Θέλω πολύ να το σηκώσει η Αργεντινή μέσα στο Μαρακανά, και θα ξενερώσω αν κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Ισπανίας, κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Μέσι έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει τον Μαραντόνα και μόνο αν οδηγήσει την Αλμπισελέστε στην κορυφή μετά από 28 χρόνια, θα το πετύχει.
Όχι, για την Αγγλία δεν έχω κανένα άγχος. Τα Αγγλάκια για νιοστή φορά θα διασκεδάσουν όλον τον πλανήτη, όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν (όπως ο Θρύλος της Ευρώπης Ολυμπιακός διασκεδάζει τους Ευρωπαίους φιλάθλους δεκαετίες τώρα).
Υ.Γ. Η σημερινή ημέρα αποτελεί την έναρξη ενός "τραγικού" μήνα για όλες τις γυναίκες, αλλά και εκείνους τους "άντρες" που προτιμούν τη σπυριάλα μπάλα που παίζεται με χέρια ή το μηχανοκίνητο αθλητισμό (Θου Κύριε !!!).
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ