Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλους φόρους



Από το Μυστήριο
Αυτή την φορά οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Τα καθαρά έσοδα του κράτους τον Ιανουάριο του 2013 είναι μειωμένα κατά 241 εκατομμύρια ευρώ έναντι των στόχων.
Η αδυναμία πια της πολύ μεγάλης μερίδας των Ελληνίδων και των Ελλήνων να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους αποτυπώνεται απολύτως στο ανωτέρω στατιστικό νούμερο.
Είχαν προηγηθεί εν τω μεταξύ η πλήρης αδυναμία να προβούν σε αγορές καταναλωτικών αγαθών, γεγονός που διέλυσε την αγορά κλείνοντας δεκάδες χιλιάδες καταστήματα, η άγρια και εν πολλοίς απάνθρωπη μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και μία σειρά άχρηστων φορομπηχτικών και αντιλαϊκών μέτρων (χαράτσι της ΔΕΗ, αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση ΦΠΑ), που μόνο αποτέλεσμα είχαν να τσακίσουν το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων, ωθώντας το 30% αυτών στην ανεργία και το 20% σε ημιαπασχόληση.
Ακόμη όμως κι εκείνο το τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που μπορούσε μέχρι σήμερα να τα βγάλει πέρα, έστω και κουτσά – στραβά, έχει φθάσει πια στα όρια του. Σημειωτέον είναι ότι αυτοί ήσαν εκείνοι που έβαλαν πλάτη στις εκλογές του Ιουνίου στηρίζοντας τα «αστικά» κόμματα και η χώρα δεν οδηγήθηκε εκτός Ευρώ και σε άτακτη χρεοκοπία. Πια όμως ούτε αυτοί μπορούν να αντέξουν τη νέα φοροεπιδρομή σε ό,τι φορολογείται.
Κι όλα αυτά, όταν η ακρίβεια σαρώνει την αγορά. Παρά την κατακόρυφη μείωση του μισθολογικού κόστους, οι τιμές των προϊόντων ουχί μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν κιόλας. Έτσι, πήγαν «περίπατο» και οι σοφιστείες των αργυρώνητων παπαγαλακίων του νεοφιλελευθερισμού και της Τρόικας, ότι δήθεν για το πρόβλημα των ακριβών προϊόντων ευθύνεται το υψηλό μισθολογικό κόστος των εργαζομένων, οι ακριβές υπηρεσίες των ελευθέρων επαγγελματιών, και το μη άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Κι όμως, παρά το γεγονός ότι, οι μισθοί τείνουν να εξομοιωθούν πια με τους αντίστοιχους στην Βουλγαρία, το κόστος υπηρεσιών μειώθηκε δραματικά και άνοιξαν τα περισσότερα επαγγέλματα, τα προϊόντα στο ράφι του super market παραμένουν στα ύψη. Και συνεχίζουν πολλά εξ αυτών να πωλούνται εδώ ακριβότερα από την Γερμανία.
Συγχρόνως, οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν αυτοί για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, από τις πενιχρές συντάξεις και μισθούς τους. Φάρμακα απολύτως αναγκαία είναι σε έλλειψη, τα νοσοκομεία είναι σε διάλυση, οπότε για όποιον δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει για την υγεία του, οι πιθανότητες να την βγάλει καθαρή δεν είναι υπέρ του…  
Φαίνεται όμως ότι στο Υπουργείο Οικονομίας και στα υπόλοιπα συναφή υπουργεία συνεχίζουν να ζουν στο δικό τους μοναδικό γυάλινο κόσμο. Ενώ είναι πασιφανές σε οιονδήποτε έχει ακόμη στοιχειώδη λογική, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα μέτρα, εκείνοι συνεχίζουν να συσκέπτονται και να καταρτίζουν σχέδια για νέους φόρους ή για αυξήσεις των ήδη υφισταμένων. Στοχεύουν πια αποκλειστικά στην ακίνητη περιουσία και το στεγαστικό όνειρο του κάθε Έλληνα που έγινε εν πολλοίς πραγματικότητα την προηγούμενη δεκαετία, καθώς θεωρούν ότι θα πληρώσουμε θέλοντας και μη για να μην χάσουμε το σπίτι μας.
Σχέδια επί χάρτου, που θα παραμείνουν σχέδια, αφού δεν θα υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα για να πληρωθούν οι αναρίθμητοι φόροι. Και τότε, τι θα κάνουν αυτά τα «φωτεινά» μυαλά; Θα βάλουν φυλακή όλο τον πληθυσμό της χώρας επειδή θα αδυνατεί να καταβάλει τις υποχρεώσεις του; Ή μήπως θα κατασχέσουν την ακίνητη περιουσία μας. Άντε και το έκαναν, τι ακριβώς θα την κάνουν μετά;
Αυτά τα ερωτήματα όμως, φαίνεται ότι είναι ψηλά γράμματα για ανθρώπους που δεν έχουν εργαστεί ποτέ, όντας πάντοτε κρατικοδίαιτοι. Έχουμε όμως την ατυχία αυτοί οι επαγγελματίες ανεπάγγελτοι «σωτήρες» να κρατούν την τύχη μας στα χέρια τους.
Η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάσταση κώματος, απ’ όπου ουδείς θα είναι σε θέση να προβλέψει πότε και κυρίως αν ανακάμψει. Η εγχείρηση απέτυχε και ο Έλληνας ασθενής απεβίωσε.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους λοιπόν το εξής:
Αυτή η Κυβέρνηση ούτε νομιμοποιείται πια (μετά την ψήφιση του τελευταίου Μνημονίου) να αποφασίσει νέα μέτρα, ούτε όμως έχει καν την δυνατότητα.
Σε αντίθετη περίπτωση, ας είναι απολύτως βέβαιοι όλοι οι παροικούντες πέριξ της Βουλής και της Πλατείας Συντάγματος, ότι η πτώση της Κυβέρνησης δεν θα είναι απλώς σίγουρη, θα είναι και βίαιη…  
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ