Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τα γατάκια του Guardian


Από το Μυστήριο
Ο Guardian, αν και αριστερής απόκλισης, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Δεν είναι εφημερίδα της ελληνικής Αριστεράς.
Συνεπώς το δημοσίευμα του (https://www.newsdeeply.com/) «Πού πήγαν τα χρήματα; Πώς οι Έλληνες τα έκαναν μαντάρα με την προσφυγική κρίση» είναι προφανές ότι αγνοεί την ελληνική κουλτούρα.
Οι δε αναφορές περί «Η πιο ακριβή ανθρωπιστική ανταπόκριση στην Ιστορία» και «Για κάθε 100 δολάρια που παίρνει η Ελλάδα για το προσφυγικό, 70 χάνονται» είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας.
Το ερώτημα που πήγαν τα χρήματα είναι άστοχο και περιττό.
Πήγαν σε ελεγχόμενες ΜΚΟ που δίδουν πλούσια μεροκάματα στον κομματικό στρατό. Κάνοντας πάμπλουτους τους επικεφαλής των ΜΚΟ που έχουν 2-3 στη δούλεψή τους. Και μετά κρατούν πλακάτ «συμπαράστασης» στους μετανάστες.
Εννοείται ότι οι εν λόγω θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερους, αφού έτσι η κονόμα είναι πολύ μεγαλύτερη, ενώ συγχρόνως ικανοποιούνται τοιουτοτρόπως και οι αντεθνικές ιδεοληψίες τους.
Δόθηκαν σε εργολάβους (γνωστούς και μη εξαιρετέους) που έφτιαξαν χρυσά στρατόπεδα συγκέντρωσης και τροχόσπιτα που κόστισαν όσο μία μεζονέτα.
Τι και αν οι πρόσφυγες κοιμόνταν σε σκηνές με ένα μέτρο χιόνι απ' έξω και κάποιοι κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.
Η επανάσταση έχει κόστος. Οι επαναστάτες πρέπει να πληρώνονται για να επαναστατούν.
Τώρα αν δεν φθάνουν τα χρήματα και για το σκοπό για το οποίο δόθηκαν, το πρόβλημα το έχει ο σκοπός.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ