Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Εξαιρετικός Ν. Φιλιππίδης ότι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη


Mε τη γίδα στην πλάτη
Του Νίκου Φιλιππίδη
(Πηγή : http://www.liberal.gr/)
Με τον εφαρμοστικό νόμο του 3ου μνημονίου τον Ιούλιο του 2015, αυξήθηκε ο ΦΠΑ για τα τυποποιημένα τρόφιμα, την εστίαση και τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών κατά 10 μονάδες!
Καταργήθηκε ο μειωμένος κατά 30% συντελεστής ΦΠΑ στην Σαμοθράκη, την Κάρπαθο και άλλα ακριτικά νησιά.
Εφαρμόστηκε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις δηλαδή μειώθηκαν όπως και τα εφάπαξ. Το ΕΚΑΣ καταργείται σταδιακά από το 2015 και τον Δεκέμβριο του 2019 τελειώνει.
Έμμεση μείωση των συντάξεων επήλθε και μέσω της αύξησης των εισφορών υγείας που πληρώνουν οι συνταξιούχοι στην κύρια σύνταξη από το 4% στο 6% καθώς και μέσω της επιβολής της στην επικουρική.
Όλα αυτά πληρώθηκαν από όλους μας!
Ως πολιτικό αντίβαρο στο τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε και μια ακόμα διάταξη, την οποία υπερψήφισαν και οι βουλευτές των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης και προέβλεπε ότι η εισφορά αλληλεγγύης που επιβαλλόταν στο εισόδημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της βουλής, στους βουλευτές και τους αιρετούς αυξάνεται στο 8% από 3,5% που προβλέπονταν έως τότε. Αυτός ο φόρος δεν πληρώθηκε από κανέναν!
Προσέξτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέβαλε φορολογική δήλωση – ενέχει έναντι των νόμων και των συνεπειών τους τα χαρακτηριστικά υπεύθυνης δήλωσης – μέσω της οποία παραβίασε με νομότυπο τρόπο νόμο του ελληνικού Κράτους.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης - αφήνω αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ - της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, ακόμα και αυτοί που δεν ψήφισαν την διάταξη όπως αυτοί του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, όλοι τους συναίνεσαν έστω και σιωπηλά σε μια παρανομία.
Εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, παρανόμησαν έναντι της φορολογικής διοίκησης και κάνουν ότι δεν το ήξεραν. Τους έπιασαν όπως λέει ο λαός με τη «γίδα στην πλάτη» και αυτοί επιφυλάσσονται να ρωτήσουν τον λογιστή τους..
Μέσω ενός πολύπλοκου και νομικίστικου ευρήματος και με τα «στραβά μάτια» των αρμόδιων φορολογικών αρχών, όλοι οι παραπάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τον πρωθυπουργό, μέχρι τον τελευταίο δήμαρχο απόλαυσαν μια καθόλα νομότυπη φοροδιαφυγή!
Προκειμένου δε να «ξεπλυθεί» η παρανομία ενέταξαν, λέει, τους αιρετούς στην γενική διάταξη που αφορά και τους υπόλοιπους φορολογούμενους όπως διαμορφώθηκε τον περασμένο Μαίο με τον νόμο της πρώτης αξιολόγησης.
Αν εντάσσονται στην γενική διάταξη για την εισφορά αλληλεγγύης, γιατί δεν λένε δημόσια για ποιο οικονομικό έτος φορολογήθηκαν με τον συντελεστή 8% που προέβλεπε το τρίτο μνημόνιο. Επίσης, εάν οι βουλευτές εντάσσονται στις γενικές διατάξεις με τις οποίες φορολογούνται και υπόλοιποι φορολογούμενοι, γιατί αποδέχονται να απολαμβάνουν του αφορολόγητου για το 25% του εισοδηματός τους;