Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ INTERNET

Η προστασία του κύρους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των νέων κανόνων δεοντολογίας, οι οποίοι θα ισχύουν κατά τις επαφές των στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων με εταιρείες οπλικών συστημάτων και αμυντικού υλικού. Την σχετική διαταγή των κανόνων αυτών υπέγραψε στις 24-11-09 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Αρχικώς, θα μπορούσε να εκτιμήσει κανείς ότι οι νέοι κανόνες βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση, προκείμενου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Έπειτα όμως από προσεκτική ανάγνωση των νέων κανόνων προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, αλλά και αναμένεται να προκληθούν σημαντικές δυσχέρειες και αναταράξεις στην αγορά της αμυντικής βιομηχανίας.
Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου τα ονόματα (!!!) των εκπροσώπων των εταιρειών, των τεχνικών συμβούλων, των νομικών συμβούλων τους σε καθημερινή βάση, ποιους αξιωματικούς ή άλλα στελέχη του υπουργείου συναντούν, καθώς και το περιεχόμενο των συζητήσεων και των παρουσιάσεων.
Δηλαδή θα πληροφορούνται όλοι άμεσα (άρα και οι «φίλοι» γείτονες), ποιοι Έλληνες μηχανικοί ασχολούνται με ποια προγράμματα ποια οπλικά συστήματα ενδιαφέρουν τις Ελληνικές Ένοπλές δυνάμεις, καθώς και ποιοι αξιωματικοί μας εμπλέκονται σε κάθε διαδικασία.. Και όλα αυτά σε καθημερινή βάση.
Ο ορισμός δηλαδή της διαφάνειας.
 Εκτός όμως των ανωτέρω, αποφάσισε να κόψει την πρόσβαση στο Υπουργείο και στους αντιπροσώπους οπλικών συστημάτων και στους τεχνικούς συμβούλους αυτών. Οδηγεί δηλαδή σε κλείσιμο και την ανεργία σημαντικό αριθμό ειδικευμένων στελεχών εταιρειών και συμβούλων της χώρας!!!
Εάν όμως ζούμε όντως σε μια δημοκρατική χώρα, το ίδιο θα πρέπει να εφαρμοστεί και στους αντιπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών, να τους απαγορευτεί η είσοδος στο Υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας, στους αντιπροσώπους αυτοκίνητων καθώς και σε αυτούς των ιατρικών και άλλων μηχανημάτων.
Τελικώς φαίνεται ότι, είτε ο κ. Βενιζέλος δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τις έμμεσες συνέπειες των αποφάσεων του, είτε έκανε λάθος επιλογή σε βιογραφικά συμβούλων.....
Ο Πληροφοριοδότης