Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Θράσος και κυνισμός …αλά «αριστερά»


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Είναι πραγματικά αδιανόητο το θράσος και ο κυνισμός, με τον οποίον πολιτεύονται οι Συριζαίοι, καίτοι οι «κωλοτούμπες» από τα κακά «σαμαροβενιζελικά» μνημόνια που θα σκίζονταν μ’ ένα άρθρο κι ένα νόμο, στα δικά τους «καλά» μνημόνια, συνεπάγονται απίστευτα επιπλέον βάρη σε μια κοινωνία που αγκομαχά έξι χρόνια τώρα. Και μάλιστα, τα βάρη αυτά πλήττουν, πλέον, ακόμα πιο πολύ και ευθέως τα πιο δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας, τουτέστιν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αύξηση φόρου εισοδήματος) και τους ελεύθερους επαγγελματίες (αύξηση φόρου εισοδήματος, προκαταβολής φόρου και υπέρογκες έως εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές). Πέραν των νέων επιβαρύνσεων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων (αυξημένος πρόσθετος φόρος στον ΕΝΦΙΑ), αλλά και του συνόλου της κοινωνίας –οριζοντίως– με την αύξηση του ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους σε ό,τι κινείται και αναπνέει. 
Η μεγαλύτερη, δε, θρασύτητά τους έγκειται στο γεγονός ότι, ενώ η κοινωνία, στο σύνολό της σχεδόν, στενάζει, ου μην κρατά και την ανάσα για όσα έπονται, αυτοί -οι αθεόφοβοι- επαίρονται, και με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούν να επιβάλλουν, ότι θα κυβερνήσουν για καμιά δεκαετία ακόμα!!!
Δεν προτίθεμαι να αντικρούσω την πεποίθησή τους αυτή, αναλύοντας τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν συνεχή πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και καταβαράθρωση της «δημοφιλίας» του ίδιου του Α. Τσίπρα. Δεν μ’ ενδιαφέρει, για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτά μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, δοθέντος ότι ο πολιτικός χρόνος έχει τόσο πολύ συμπτυχθεί και το εν γένει πολιτικό σκηνικό είναι μια αενάως κινούμενη άμμος.
Δεν μπορώ, όμως, να μην επισημάνω το θράσος και, προεχόντως, τον κυνισμό που χαρακτηρίζει αυτή την δεδομένη, κατ’ αυτούς, «παραδοχή». Αφού ξεφτιλίσανε την χώρα με τις δημιουργικές ασάφειες και τις λοιπές βαρουφακιάδες, αφού διασύρανε τη χώρα με το ανερμάτιστο δημοψήφισμα, αφού κλείσανε τις τράπεζες και μας έφεραν ένα βήμα πριν το Grexit, αφού κάνανε τη μεγαλοπρεπή «κωλοτοτούμπα» που όμοιά της δεν έχει ξαναματαγίνει,  αφού ψηφίσανε το δικό τους «καλό» αριστερό μνημόνιο, αφού, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ξαναρχίσανε τα «τσαλιμάκια» και αφού, και πάλι, η περίφημη «σκληρή διαπραγμάτευση» μας κόστισε μερικά επιπλέον δισεκατομμύρια σε νέα μέτρα και επιβαρύνσεις της κοινωνίας και της οικονομίας, χωρίς καν να πάρουν το «τυράκι» του χρέους, τώρα επαίρονται ότι θα μας «κατσικωθούν» και για άλλα δέκα χρόνια !!!
Κοινώς, μας λένε: Στα παλιά μας των υποδημάτων γράφουμε την κοινωνία, αρκεί τα δικά μας τα παιδιά, οι πάσης φύσεως Καρανίκες, οι πάσης φύσεως βολεψάκηδες,  οι πάσης φύσεως αργόμισθοι και τα καλοαναθρεμμένα του δημοσίου να περνάν καλά και να μη θίγονται…
Και τρέχα εσύ, δικηγοράκο, να πληρώνεις 37,95% του εισοδήματός σου για ασφαλιστικές εισφορές για να πάρεις «εγγυημένη» εθνική σύνταξη 384 ευρώ… Για παραπάνω δεν σου εγγυώμαι τίποτα!
 Αυτοί είναι μεν, αλλά βρήκανε και τα κάνουνε. Διότι, απευθύνονται σε μία κοινωνία καθημαγμένη, ταλαιπωρημένη, αλλά και αποχαυνωμένη. Μία κοινωνία που, στην πλειοψηφία της, κρατά τα τσιτάτα, παρακολουθεί – ακροθιγώς και με τη λογική της κλειδαρότρυπας και του κουτσομπολιού – τα παραπολιτικά και αρνείται ή αδυνατεί να δει τα πράγματα σε βάθος και στην ουσία τους.
Διότι, μπορεί να κάνουμε πλάκα και να «τρολάρουμε» τα περί «πριγκήπων και πριγκιπισσών» της «Επιτροπής Λιάκου», αλλά προσπερνάμε εντελώς επιδερμικά την εν γένει ισοπεδωτική αριστερίστικη λογική που διέπει τις προτάσεις αυτής της Επιτροπής, η οποία έχει, ασφαλώς, τις «ευλογίες» του Φίλη και της κυβέρνησης.
Μπορεί να ψάχνουμε να βρούμε ποιόν ή ποιους υπουργούς ευνόησε η περίφημη διάταξη για τις offshore εταιρείες, αλλά αδυνατούμε (ή αρνούμαστε) να αντιληφθούμε την επικίνδυνη προχειρότητα, με την οποία έφεραν και ψήφισαν τη νέα «πιο αυστηρή» διάταξη, εν γνώσει τους ότι πρόκειται για νομοθέτημα ευθέως αντισυνταγματικό και ανεφάρμοστο, προεχόντως για νομικούς λόγους.
Διότι, το γεγονός ότι εισάγουν προς ψήφιση μια τόσο σημαντική διάταξη, χωρίς αιτιολογική εισήγηση και εν γνώσει τους ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική και ως τέτοια ανεφάρμοστη, καταδεικνύει την πλήρη αδιαφορία των κυβερνώντων για την ασφάλεια δικαίου και την τήρηση της έννομης τάξης. Κοινώς, κάνουν το νόμο κουρελόχαρτο.
Αλλά, κατά τα λοιπά, αυτοί είναι «κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας». Αφού ο σανός είναι τσάμπα (ακόμα)...
Σεμνός & Ταπεινός