Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Και οι φελλοί επιπλέον (ακόμη)…


Από το Μυστήριο
Μία από τις καλύτερες, ή μάλλον από τις πιο εύστοχες, αφίσες που είχε κυκλοφορήσει η ΔΑΠ την περίοδο που ήμουν φοιτητής στην Κομοτηνή, πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια (…) τιτλοφορείτο : «Βουλιάξτε τους φελλούς».
Είναι αποκαρδιωτικό σε κάθε περίπτωση ότι το προ εικοσαετίας αίτημα της μεγαλύτερης φοιτητικής παράταξης, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας εν τέλει, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς ουδέποτε καταφέραμε τελικά να απαλλαχθούμε από τους «φελλούς».
Με ένα πραγματικά «μυστήριο» τρόπο όλα αυτά τα χρόνια οι «φελλοί» ουχί μόνο δεν εξαφανίστηκαν, αλλά προόδευσαν, έγιναν περισσότεροι και εν τέλει κατάφεραν να επικρατήσουν στη δημόσια ζωή. Με τις κατάλληλες αναμεταξύ τους συμμαχίες – καθώς οι «φελλοί» κατά βάθος αναγνωρίζουν την κενότητα και τη μειονεξία τους – οι «φελλοί» πέτυχαν να στεγανοποιήσουν και να αποκλείσουν τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας από τη συμμετοχή στα κοινά.
Χρειάστηκε βέβαια οι υγιείς αυτές δυνάμεις να επιτρέψουν την επικράτηση των «φελλών», είτε επειδή όταν αποφάσισαν να συμμετέχουν και να εκτεθούν, νικήθηκαν από τη συμμαχία των «φελλών», είτε επειδή απαξίωσαν τη συμμετοχή τους στα κοινά υποτασσόμενοι στο mainstream απολιτικό κλίμα της εποχής.
Έτσι οι «φελλοί» όλα αυτά τα χρόνια αναδείχθηκαν μεγαλόσχημοι υπουργοί, μεγαλόσχημοι βουλευτές, μεγαλόσχημοι δήμαρχοι, μεγαλόσχημοι διοικητές οργανισμών. Με σικάτα ρούχα, ύφος χιλίων καρδιναλίων, κυνηγούν τις κάμερες για το θεαθήναι. Εκστομίζουν τις ίδιες κάθε φορά βαρύγδουπες εκφράσεις απολύτως κενού περιεχομένου και φαντασιώνονται ότι όλοι τους θαυμάζουν, ζώντας το όνειρό τους.
Και φυσικά τους συναντάς σε όλα τα κόμματα. Και κάπως έτσι απαντάται και η απορία πως κατέρρευσε η χώρα…
Είκοσι χρόνια λοιπόν μετά, το αίτημα «Βουλιάξτε τους φελλούς» αποτελεί διαχρονικό αίτημα και ανάγκη της κοινωνίας για να κατορθώσει η Ελλάδα να ορθοποδήσει στο μέλλον. Η κυριαρχία των «φελλών» αποτελεί το κύριο βαρίδι για την ανάκαμψη της χώρας, καθώς οι «φελλοί» βάζουν τρικοκλοποδιές στην όποια προσπάθεια για αλλαγή. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε μία σύγχρονη νέα Ελλάδα δεν θα έχουν καμία πια θέση.
Έτσι, σε συνθήκες οικονομικού πολέμου το κρίσιμο θέμα είναι κατ’ αρχήν να προσπαθήσει η ελληνική κοινωνία να απομονώσει τους «φελλούς», εν συνεχεία δε να τους «βουλιάξει» και να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου ανήκουν…
Η απαλλαγή από την κυριαρχία των «φελλών» θα λάβει χώρα όμως μόνο με τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ