Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Τρομοκρατική επίθεση - προβοκάτσια υπέρ της Τουρκίας


Από το Μυστήριο
Σε σχέση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ στερείται οιασδήποτε λογικής.
Ο στόχος που επελέγη, επουδενί συγκαταλέγεται στις δυνάμεις αυτές που "προκαλούν" την Ελλάδα και τους Έλληνες αυτήν την περίοδο.
Μόνο ως προβοκάτσια δύναται να θεωρηθεί.
Προβοκάτσια που εξυπηρετεί εκείνη μόνο τη δύναμη που αντιτίθεται με σφοδρότητα στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.
Την Τουρκία. Η οποία βλέπει με οργή, αλλά και φόβο, να περικυκλώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο από ανταγωνιστικές δυνάμεις, οι οποίες συνασπίζονται. Εξού και σφοδρή αντίδρασή της στην πρόσφατη συμφωνία Αιγύπτου - Κύπρου - Ελλάδος.
Μετά την ρήξη Τουρκίας - Ισραήλ, το Τελ Αβίβ αναβάθμισε τις σχέσεις της με την Αθήνα με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον. Φυσικά, η Ελλάδα δεν έχει την δυναμική της Τουρκίας ούτε είναι σε θέση να υποκαταστήσει την τουρκική ισχύ, αλλά οι Ισραηλινοί προσπαθούν να δημιουργήσουν αναχώματα στο νεο-οθωμανικό επεκτατισμό.
Αυτές λοιπόν τις σχέσεις θέλει να πλήξει η Άγκυρα, και η σημερινή επίθεση έχει αυτή και μόνο τη στόχευση. Εργολαβικά υπέρ των Τούρκων ενήργησαν οι "τρομοκράτες". Ενεργούμενα των Τούρκων είναι. Όπως και βαφτιστεί η επίθεση, ό,τι και αν γραφεί εν συνεχεία στην αναμενόμενη προκήρυξη των "τρομοκρατών" περί Γάζας, Παλαιστίνης κλπ
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ