Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσετε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα σήμερα...


Από το Μυστήριο
Κ. Σαμαρά, βλέποντας την φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι στην Κυβέρνηση άλλα περιμένανε εχθές.
Δεν θα έλεγα ότι το ηθικό είναι ακμαίο. Προφανώς, αλλιώς τα είχατε σχεδιάσει, αλλιώς σας προέκυψαν.
Πραγματικά θα ήθελα να ήξερα - αν και έχω πολλές υποψίες για την ταυτότητα του - το κομμάντο εκείνο, που προφανώς συστήνεται ως στενός σύμβουλός σας, και σας έπεισε στις αρχές φθινοπώρου ότι τα έχει κανονίσει με Τρόικα και δανειστές και ότι όλα είναι λυμένα.
Γιατί δεν μπορεί, κάποιος ογκόλιθος πολιτικής σκέψης, έκανε την πρόταση στον πρωινό καφέ (γεύμα, δείπνο, τσάι, δεν έχει σημασία) να βγείτε να θριαμβολογήσετε και να προβείτε σε εξαγγελίες και δεσμεύσεις, που διαψεύστηκαν εν τη γεννέση τους σχεδόν.
Μετά την χθεσινή "επιτυχία" των 160, τη στιγμή που το ίδιο προφανώς κομμάντο διέδιδε ότι θα ήταν τουλάχιστον 165 οι βουλευτές που θα ψήφιζαν Δήμα, έχουν σφίξει τα γάλατα. Το κλίμα είναι προφανώς βαρύ και οι πιθανότητες είναι μάλλον υπέρ των εκλογών.
Όμως ακόμη και τώρα όλα είναι ρευστά. Επουδενί αποκλείω την πιθανότητα να βρεθούν οι 180 στην τρίτη ψηφοφορία, αντιθέτως θεωρώ ότι το σενάριο αυτό έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στις επόμενες ημέρες θα παιχθεί "χοντρό" παιχνίδι από πολλούς παίκτες από διάφορα μέρη, κέντρα, παράκεντρα κλπ.
Ο πιο ισχυρός θα υπερισχύσει.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ