Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΟ…, ΔΕ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ;

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βρεθεί σε κάποιο χλιδάτο Club – Εστιατόριο της παραλιακής. Όσες φορές έτυχε να βρεθώ στους εν λόγω «χώρους εστιάσεως», δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση και…χμμμ όντας πλέον παντρεμένος με παιδί, γρήγορα - γρήγορα αντιπαρέρχομαι το πρώτο, που είναι οι πραγματικά εντυπωσιακές γυναίκες.
Το δεύτερο, λοιπόν, πράγμα που σε εντυπωσιάζει είναι ο τεράστιος αριθμός από πανάκριβα αυτοκίνητα που συνωστίζονται στην είσοδο και στο parking. Αφελέστατα, η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό σου είναι ότι ο μεταξύ 23 και 40 ετών ιδιοκτήτης, αν μη τι άλλο, το «φυσάει το χρήμα» και πιθανότατα είναι γόνος πλούσιας οικογένειας βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, κλπ. Αυτομάτως αρχίζουν να σε κατακλύζουν κόμπλεξ και φοβίες του τύπου: «καλύτερα να πάρκαρα σε κείνη τη θεσούλα που είδα 4,5 χλμ πριν», «άραγε ο παρκαδόρος που μόλις άφησε μια Lamborghini, θα καταδεχθεί να πάρει τα κλειδιά από το Getz μου», «τι δουλειά έχω εγώ εδώ, δε πάω καλύτερα Πανόρμου να πιω ποτάκι στο πεζοδρόμιο», κλπ.
Αν, βέβαια, είσαι έξυπνος και θέλεις να διασώσεις το «εγώ» σου, διώχνεις κάθε κόμπλεξ κατωτερότητας και εφορμάς χωρίς δισταγμό, σιγοτραγουδώντας «εγώ με την αξία μου κι όχι με ξένες πλάτες» από το γνωστό άσμα του Στελάρα. Παράλληλα, όμως, σκέφτεσαι ότι αυτός ο τόπος μάλλον είναι αδύνατο να έχει τόσες, μα τόσες πολλές πλούσιες οικογένειες…
Επειδή προφανώς αυτές δεν είναι κομπλεξικές σκέψεις που κάνετε εσείς κι εγώ, αλλά είναι κοινό μυστικό, ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με αρκετούς εξ αυτών των «κυρίων», τα αλάνια της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έκαναν επιτέλους κάτι πρωτότυπο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό: Πήγαν σε χλιδάτα Club της Β. Ελλάδος, σημείωσαν αριθμούς πλαισίων και πινακίδες από διάφορα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και διαπίστωσαν, ότι έχουν τελεστεί ουκ ολίγες απάτες (π.χ φοροδιαφυγή, παραποιήσεις στοιχείων κατά τις εισαγωγές από το εξωτερικό, κλπ). Μακάρι να υπάρχουν και άλλες τέτοιες ενέργειες από τις αρχές και να μην είναι αυτή μια απλή κίνηση εντυπωσιασμού, γιατί η σαπίλα είναι μεγάλη και η δυσωδία πλέον μας πνίγει όλους.
Υ.Γ. 1 Μπορεί να ακουστεί ακραίο, αλλά θεωρώ ότι η μόνη λύση για τον παραδειγματισμό των υποψήφιων μεγαλοαπατεώνων και καταχραστών δημοσίου χρήματος είναι η δήμευση της περιουσίας, όσων αποδεδειγμένα έχουν παρανομήσει κατά συρροή, και ιδιαιτέρως, αν έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα.
Υ.Γ. 2 Η κυβέρνηση νιώθοντας όλο και περισσότερο την κραυγή απόγνωσης του βαλλόμενου από παντού απλού πολίτη, πρέπει να δείξει πυγμή, αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα ακεραιότητα, αλλιώς το έχασε το παιχνίδι! Και για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των πλέον δύσπιστων, ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να ξεχάσει τις «ισορροπίες» και να μην εξαιρέσει τους «ΠΑΣΟΚΑΡΕΣ» του παρελθόντος.
Υ.Γ. 3 Οι ταμπέλες του τύπου «Δεξιοί», «Σοσιαλιστές», κλπ έχουν πλέον ξεβάψει. Ας μη γελιόμαστε! Η χώρα βουλιάζει και πλέον είναι ανώφελο να υπάρχουν περιχαρακώσεις και κάλυψη των ημετέρων. Σαβούρα και παράσιτα υπάρχουν και στα δύο κόμματα εξουσίας κι αν δεν τα ξεφορτωθούνε ΤΩΡΑ θα τους τραβήξουν στο βυθό!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL