Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Διαγραφή από τους δικηγορικούς συλλόγους όσων βουλευτών ψηφίσουν το ασφαλιστικό


Από τον Ηλία Δημητρέλλο
Το χθεσινό μαζικό συλλαλητήριο δικηγόρων, ιατρών και μηχανικών (περί τις 20.000) ανέδειξε την απόγνωση, την οργή και την αγανάκτηση των επαγγελματικών φορέων, αλλά συγχρόνως και την διάθεσή τους να αντιδράσουν.
Αν εν τέλει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, οδηγείται σε βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμα τo 80-90% των δικηγόρων. Και μάλιστα άμεσα, σε βάθος 2-3 το πολύ ετών, αφού η βάση υπολογισμού θα είναι τα καθαρά κέρδη των εισοδημάτων του 2016 για τις ασφαλιστικές εισφορές του 2017.
Κατόπιν των ανωτέρω, είναι σαφές ότι όποιος βουλευτής, δικηγόρος στο επάγγελμα (τυπικά ή ουσιαστικά δεν έχει σημασία) αποφασίσει να ψηφίσει αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, δεν δύναται να θεωρείται πια συνάδελφός μας. 
Δεν μπορεί να θεωρείται συνάδελφος, εκείνος που ωθεί στην καταστροφή όλους τους άλλους συναδέλφους του. Με την ψήφο του υπέρ, ο εν λόγω βουλευτής έχει πια επιλέξει το βουλευτικό μισθό του (και ασυλία). Είναι πια ένας κοινός μισθωτός (με προκλητικά προνόμια για τη σημερινή οικονομική κατάσταση), και καταστροφέας του κλάδου.
Με τον εν λόγω ουχί μόνο δεν έχουμε κοινά συμφέροντα, αλλά τουναντίον αντιστρατεύεται και πλήττει καίρια και ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα όλων των άλλων δικηγόρων.
Καθώς λοιπόν ο βουλευτής - δικηγόρος επιλέγει να αποποιηθεί επί της ουσίας την επαγγελματική του ιδιότητα και να κρατήσει την βουλευτική ιδιότητα, ενεργώντας ως κομματικός εγκάθετος, θα πρέπει ο κατά τόπον αρμόδιος δικηγορικός σύλλογος να τον διαγράψει από το μητρώο του. Άμα τη ψήφω του.
Εν προκειμένω, όποιος είναι μαζί τους, είναι εναντίον μας.