Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφος - ράπισμα στη συνδικαλιστική νομενκλατούρα του ΔΣΑ


Από το Μυστήριο
Το χθεσινό μήνυμα της πλατιάς μάζας των δικηγόρων μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, είναι σαφές και δεν στρογγυλεύεται, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να πράξουν από την ανακοίνωσή του.
Αποδοκιμάστηκε η μεγάλη πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ που στήριξε "αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας", δίνοντας μάλιστα γραμμή με πάθος επί δύο ημέρες στα σκαλάκια του Συλλόγου.
Προφανώς η "επανάσταση" έληξε με την κατάληψη της εξουσίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η εξουσία αμβλύνει την επαναστατικότητα.
Πραγματικά ήταν τεράστιο το άγχος τους εχθές το βράδυ κατά την διάρκεια της καταμέτρησης. Λες και έχαναν οφίτσια... Μαζί και οι παρατρεχάμενοι τους, οι οποίοι φυσούσαν και ξεφυσούσαν από την αγωνία, πίνοντας τα ουισκάκια τους στην αίθουσα τελετών.
Επειδή επηρεάζουν τους κολλητούς και όσους έχουν σχέση εξάρτησης (με οποιονδήποτε τρόπο), νόμισαν ότι είναι σε θέση να επιβάλουν την άποψή τους σε όλο το σώμα των δικηγόρων, το οποίο, καθώς είναι διαστρωματωμένο, έχει διαφορετικά και ποικίλα συμφέροντα, άρα και θέσεις.
Οι δικηγόροι τούς γύρισαν την πλάτη, γεγονός αναμφισβήτητα εντυπωσιακό, δεδομένου ότι είχε συνασπιστεί επί της ουσίας η συμπολίτευση και η μείζονα αντιπολίτευση του ΔΣΑ υποστηρίζοντας την αυτή πρόταση. Είναι ένα ενθαρρυντικό γεγονός, και ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποτελέσει φωτοβολίδα, μπας και λάβει τέλος ο συνδικαλισμός των κολλητών, των παρατρεχάμενων, των υποσχέσεων για μία θεσούλα, των κυλιόμενων γραμμών για την εκλογή των ημετέρων, των πάρτι.
Πραγματικά όμως, θα ήθελα να ήξερα ποιο κομμάντο από την Ολομέλεια των Προέδρων πρότεινε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ογκόλιθος συνδικαλιστικής σκέψης αναμφισβήτητα, αφού κατόρθωσε για ένα ομολογουμένως πολύ σημαντικό ζήτημα, οι συνάδελφοι να ψηφίσουν με γνώμονα το θυμικό τους, που επηρεάζεται από τη γενικότερη πικρία τους, αλλά και απελπισία τους για την πορεία του κλάδου. Εξού και το συντριπτικό προβάδισμα στην πρόταση υπέρ της αποχής διαρκείας από τους κάτω των 30 χρονών δικηγόρους, οι οποίοι ούτως ή άλλως δυστυχώς δεν έχουν πια δικαστήρια να χάσουν.
Λατρεμένοι επίσης οι 1.571 συνάδελφοι (ήτοι το 6,86% των ψηφισάντων...) που πανελλαδικώς ψήφισαν ΝΑΙ (στο ΔΣΑ ήσαν οι 968). Οι περισσότεροι εξ αυτών θα πρέπει να έχουν ομολογουμένως απίστευτο χιούμορ. Οι φήμες ότι η ΝΔ ελέγχει μόνο αυτούς, απορρίπτονται οι κακεντρεχείς...
Υ.Γ. Εννοείται ότι ΜΟΝΟ με νέο δημοψήφισμα μπορεί να αλλάξει αυτή η ετυμηγορία των δικηγόρων.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ