Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Όλα τα λεφτά στη μαντάμ Μέρκελ


Από το Μυστήριο
Ο Τσίπρας έχει ποντάρει όλα του λεφτά στη συμφωνία που έχει κάνει με την Μέρκελ για την διαχείριση του προσφυγικού.
Ο Αλέξης απεδέχθη να μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο hot spot φιλοξενώντας 100-150.000 μετανάστες.
Έτσι δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την εφαρμογή της συμφωνίας Μέρκελ - Ερντογάν που προβλέπει την κάθοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδος - Τουρκίας Εξαιρουμένης φυσικά της περιοχής των Δωδεκανήσου και δη του Καστελόριζου μια και η Τουρκία διεκδικεί την αποστρατικοποίηση των νησιών αυτών, γεγονός που φαίνεται να αποδέχεται το ΝΑΤΟ, καθώς δεν τολμά να στείλει τα πλοία του εκεί.
Αποδέχθηκε επίσης αδιαμαρτύρητα όχι μόνο το κλείσιμο των συνόρων, αλλά και μία συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που στο τέλος το μόνο που θα "επιτύχει" είναι να αθροίζει νέους μετανάστες στην χώρα μας.
Ο Αλέξης λοιπόν αναμένει τώρα να εξαργυρώσει επιτέλους τις υπηρεσίες του προς τη μαντάμ Μέρκελ. Πιστεύει, εν πολλοί δικαιολογημένα, ότι χάριν στην υποχωρητική στάση του μηδενίστηκαν οι προσφυγικές ροές προς τη Γερμανία και η γερμανίδα καγκελάριος διασώθηκε πολιτικά, όταν οι πάντες ζητούσαν το κεφάλι της μετά την willKommen πολιτική που εφάρμοσε.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση ελπίζει ότι η ΕΕ λόγω της Μέρκελ θα κάνει τα στραβά μάτια κατά την αξιολόγηση, βάζοντας πλάτη κατά την αξιολόγηση. Ότι θα εξαργυρώσει την αμέριστη στήριξη προς την Μέρκελ με μία πολιτική συμφωνία να μην πιεστεί άλλο η Ελλάδα, κατόπιν πρωτοβουλίας και πίεσης της Γερμανίας.
Φαίνεται όμως ότι μετά τον κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα, άρα και ο Πρωθυπουργός της, δεν είναι πια τόσο χρήσιμη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Όποιος μετανάστης κάνει το λάθος να έλθει στην χώρα μας, εγκλωβίζεται για πάντα. Ο βαλκανικός διάδρομος έχει ασφαλιστεί. Τόσο απλά.
Επίσης φαίνεται ότι στο φαντασιακό των κυβερνώντων είχε κυριαρχήσει η άποψη ότι έχοντας "κολλητή" τη Μέρκελ, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν για τίποτε. Θα "καθαρίσει" αυτή για πάρτη τους. Οι δανειστές όμως ενώ είναι πρόθυμοι να μαλακώσουν λίγο τις απαιτήσεις τους λόγω του προσφυγικού, δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις βασικές τους θέσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει κατά την γνώμη τους να γίνουν στην Ελλάδα.
Αν στις επόμενες ημέρες δεν επέλθει συμφωνία για την αξιολόγηση, θα είναι προφανές ότι για νιοστή φορά οι κυβερνώντες μετέτρεψαν τον φαντασιακό τους κόσμο σε εικονική πραγματικότητα. Ήτοι, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ