Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η πιο ειλικρινής κυβέρνηση όλων των εποχών από τον απολαυστικό Μ. Βουλαρίνο


Η πιο ειλικρινής κυβέρνηση όλων των εποχών
ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
Άλλοι εκπλήσσονται επειδή οι οφ σορ δεν υπάρχουν απλώς, αλλά χρησιμοποιούνται κιόλας. Άλλοι εκπλήσσονται όταν στις ΗΠΑ τα όπλα δεν περιορίζονται στην ελεύθερη διακίνησή τους αλλά καμιά φορά σκοτώνουν. Άλλοι εκπλήσσονται με το πόσο παπατζής μπορεί να είναι ένας σταρ του σύγχρονου θεάτρου και άλλοι με το ότι αυτό τον παπατζή τον κρίνει η δημιουργός της «Βέρας στο Δεξί» και των «Μυστικών της Εδέμ». Εμένα, από την άλλη, με εκπλήσσει το πόσο ειλικρινή είναι τα στελέχη της κυβέρνησης του Αλέξη του Φούιτ και του Καμμένου του βοηθού.
Για να αποδείξω τον ισχυρισμό μου, παραθέτω κάποιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που ακούστηκαν και διαβάστηκαν την εβδομάδα που πέρασε. Δηλώσεις που αποδεικνύουν πως μπορεί αυτή η κυβέρνηση να είναι ό,τι πιο ανίκανο κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια (πραγματικό κατόρθωμα, αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε 2 κυβερνήσεις με επικεφαλής ανθρώπους των οποίων το μοναδικό προσόν ήταν το επώνυμό τους) αλλά τα στελέχη της δεν προσπαθούν να το κρύψουν ούτε λεπτό.
Επαναλαμβάνω πως όλες αυτές οι κουβέντες είναι μόνο από τις τελευταίες 7 μέρες. Τον πολλαπλασιασμό για να βρείτε τη σχέση μαρδακιών κατ’ έτος κάντε τον μόνοι σας.
Αλέξης Τσίπρας (απευθυνόμενος στον Κούλη τον Μητσοτάκη) – «Αναφερθήκατε με ιδιαίτερο πάθος στο γεγονός ότι προσλαμβάνουμε, λέει, κολλητούς. Λες και εσείς που είχατε 52 μετακλητούς στο υπουργείο σας, είχατε προσλάβει ανθρώπους με κριτήριο ΑΣΕΠ».
Ο φιλαλήθης πρωθυπουργός παραδέχεται ότι διορίζει τους κολλητούς του αλλά αυτό δεν πειράζει γιατί το έκαναν και οι προηγούμενοι.
Δημήτρης Βίτσας «Εμείς, σαν χώρα, δεν έχουμε κανέναν λόγο να κάνουμε υποκλοπές και διαρροές».
Ο αναπληρωτής υπουργός Καμμένης Άμυνας και Ταξιδιών στο Μαϊάμι περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη διάσταση συμφερόντων που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση με τη χώρα την οποία κυβερνά. Σε αντίθεση με την κυβέρνησή της, η χώρα όντως δεν κερδίζει από τέτοιες βαρουφακίες και ο ειλικρινής Βίτσας το ξέρει και δεν το κρύβει.
Γιώργος Κυρίτσης «Περιμένουμε βία. Άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση τείνουν να γίνουν βίαιοι».
Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης για το προσφυγικό ομολογεί πως το μόνο το οποίο είναι ικανή να κάνει η κυβέρνηση είναι να κάθεται και να περιμένει. Δεν διευκρινίζει αν για να περάσει η ώρα της αναμονής μασάνε πασατέμπο ή λιόσπορο, αλλά παρόλα αυτά πουθενά δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει και να δώσει την εντύπωση πως τα κυβερνητικά στελέχη είναι ικανά ή έχουν διάθεση να παρέμβουν σε ενδοπροφυγικές υποθέσεις.
Κυρα-Θεανώ «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Ειδομένη με επάρκεια που δεν μπορείτε να διανοηθείτε».
Η κυρία με τα γεμιστά σε μια κρίση ειλικρίνειας ομολογεί πως η επάρκεια της κυβέρνησης είναι τόσο μικρή που είναι αδιανόητο.
Νίκος Τόσκας (για πρόσφυγες και μετανάστες) «Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Ακόμα και να μεταφερθούν σε κάποιο νησί που είναι άδειο».
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν κρύβει πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν λεπρούς και ψάχνει να τους βρει τη δική τους Σπιναλόγκα.
Γιάννης Μπαλάφας «Ο κόσμος λέει κάποιοι να πάνε φυλακή. Σα να θέλουν με έκτακτα μέτρα να πιάσουμε κάποιους να τους χώσουμε στη φυλακή ή να τους κρεμάσουμε στην πλατεία Συντάγματος. Αυτό είναι το αίσθημα του κόσμου. Καλώς κακώς, δεν ξέρω. Υπάρχει ένα θετικό υπόβαθρο, ένας θετικός πυρήνας στην απαίτηση αυτή για απόδοση δικαιοσύνης».
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μπαλαφίνιο παραδέχεται πως η χρυσαυγίτικη αντίληψη για την απονομή της δικαιοσύνης του φαίνεται να έχει ένα θετικό υπόβαθρο. Η πολλή παρέα με την πατριωτική δεξιά απενοχοποιεί και απελευθερώνει.
Σωκράτης Φάμελος «Ζητάμε να αποσύρει άμεσα την ορολογία “λυμαίνονται τον τόπο” ο κύριος Φωτήλας».
Η απαίτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στη φράση του ποταμίσιου Φωτήλα, που έκανε λόγο για «δήθεν δημοκράτες που λυμαίνονται τον τόπο». Το ότι ο Φάμελος δεν ζήτησε να αποσυρθεί ο όρος «δήθεν δημοκράτες» τον τιμά και είναι άλλη μια απόδειξη της ειλικρίνειας και της εντιμότητα των κυβερνητικών στελεχών.
Από τα παραπάνω αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα πως πολλά μπορεί κανείς να πει για την κυβέρνηση, αλλά ψεύτες δεν μπορεί να τους πει. Όπως όλοι οι κοινωνιοπαθείς ομολογούν με τεράστια ευκολία τις προθέσεις και τις απόψεις τους, όσο επικίνδυνες ή άρρωστες κι αν είναι. Ίσως επειδή ξέρουν πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Στο κάτω κάτω στις περιπτώσεις εκλεγμένων κυβερνήσεων οι κυβερνώντες δεν διαφέρουν και πολύ από τους ψηφοφόρους τους. Και μπράβο τους.