Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ενέργεια ή ...Παρενέργεια;‏


Από τον πρώτο τυχόντα
Η τιμή του πετρελαίου στα ύψη. Το ίδιο και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Και ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη ανακοίνωση των Υπουργείων Υγείας και ΠΕΚΑ για περιορισμό της "άσκοπης" χρήσης τζακιών και ξυλόσομπων !!
Όχι όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε!!! Είναι η προσπάθεια του ελληνικού κράτους να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο στη μη χρήση ενέργειας, όχι ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καλά διαβάσατε Ενέργειας γενικά. Να μία ακόμα καλή ιδέα για τον τέως μας πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Παπανδρέου (Mr George Papandreou πια), να δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και πολυτεχνεία του εξωτερικού. Πρωτοπόροι και σε αυτό τον κλάδο.
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και οι συστάσεις της σε ευπαθείς ομάδες για την ατμοσφαιρική ρύπανση, καλώς εκδόθηκαν, όμως θα υπάρξει επιτέλους κάποιος να ελέγξει το οικονομικό κόστος της που προκύπτει από τη μη κατανάλωση πετρελαίου ή ηλεκτρικού ρεύματος και τη ραγδαία αύξηση της χρήσης ξύλου; Δεν το προσεγγίζω από την πλευρά της υγείας γιατί μάλλον κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για την υγεία μας. Κυβερνώντες και δανειστές βλέπουν μόνο νούμερα.
Ας δει επιτέλους κάποιος τις παρενέργειες, πόσο χάνει και φέτος το κράτος από τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου (νομίζω το είδε πέρυσι και το ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών), από τη διακοπή της παροχής ρεύματος  στα νοικοκυριά, από τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στη μειωμένη αποδοτικότητά τους και τις χαμένες εργατοώρες, από την επιβάρυνση στην υγεία των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού που συνεπάγεται πολλές φορές εισαγωγή σε νοσοκομεία, από την αποψίλωση των δασών με την λαθροϋλοτομία, από την εισαγωγή χαμηλής ποιότητας και αυξημένης επικινδυνότητας ξυλείας.
Αλλά τι λέω τώρα, εδώ ασχολούνται με το πως να διαγράψουν τον κ. Πολύδωρα γιατί είπε κάτι για τις "αγαπημένες" τους off shore εταιρείες και με τις πληρωμένες από "καλοθελητές" μελέτες του ΟΟΣΑ δήθεν για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Α, συγνώμη ξέχασα να τους πω μπράβο για τη διαγραφή του Μισέλ. Τόσο στενοχωρήθηκε ο άνθρωπος που έφυγε για τα ξένα... Άλλωστε και αυτόν έπληξε η οικονομική κρίση. Που να ξαναβγάλεις για τέτοιο μακρινό ταξίδι εισιτήρια πάλι!
Και απορείτε, γιατί οι ακραίοι Συριζαίοι αυξάνουν ποσοστά και κινδυνεύουν να πάρουν την "καυτή πατάτα" στα χέρια τους.....
Ο πρώτος τυχόν