Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Το πολύ καλό άρθρο του Πρ. Παπαηλιόπουλου για τη ντροπή του κ. Λιάπη


Αν η ντροπή είχε πόδια θα 'τρεχε να φύγει
Του Πρόδρομου Α. Παπαηλιόπουλου
(Πηγή : http://www.zeronews.gr)
O Mιχάλης Λιάπης δεν ήταν ποτέ και από τους πιο αγαπητούς υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, ούτε στην κοινωνία ούτε και στον κόσμο της Ν.Δ.

Δεν φημιζόταν ποτέ για την εργατικότητα του. Μετά το 2009 άφησε την πολιτική και ξεκίνησε τα ταξίδια... Τι να κάνει ο άνθρωπος κάπως έπρεπε να περάσει και την ώρα του. Μιζέρια στην Ελλάδα, μνημόνια, ανεργία, φτώχεια, ο άνθρωπος αποφάσισε να ξεδώσει. Να χαρεί όσα δεν χάρηκε τόσα χρόνια!
Μέχρι εδώ καλά.
Σήμερα δυστυχώς από μια τροχαία παράβαση αποκαλύπτεται πόσο χαμηλά μπορεί να ξεπέσει ένας πολιτικός στην Ελλάδα. Πόσο «φτηνός» μπορεί να γίνει έχοντας την αίσθηση ότι θα κοροϊδεύει για πάντα. Το θέμα με τις πολλαπλές παρατυπίες του, στο ζήτημα του αυτοκινήτου του, έδειξε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο πως ένας άνθρωπος που διοίκησε (;) υπουργεία στην Ελλάδα, είχε την αίσθηση του «εγώ είμαι υπουργός ότι θέλω κάνω».
Πολλοί θα πείτε εντάξει και είναι αυτή η περίπτωση πρώτο θέμα στα κανάλια; Ε ναι λοιπόν είναι. Γιατί τι μήνυμα παίρνει η κοινωνία από τον κ Λιάπη; Τι να κάνει ο άνεργος, αυτός που δουλεύει για 300 ευρώ το μήνα, όταν βλέπει έναν πρώην υπουργό να προσπαθεί να «κλέψει» από το κράτος μερικές χιλιάδες ευρώ και να κοροϊδεύει όλο τον κόσμο;
Και για όσους δεν γνωρίζουν, όταν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται σε ακινησία επειδή ο ιδιοκτήτης του έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας και αυτός το κυκλοφορεί κανονικά, επιβάλλεται από το δικαστήριο και έπειτα από έγκληση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, αφαίρεση διπλώματος για 2 χρόνια και χρηματική ποινή τουλάχιστον 1.500 ευρώ.
Σχετικά με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο δεν υπήρχε, προβλέπεται αφαίρεση της άδεις οδήγησης για 10 μέρες και αφαίρεση πινακίδων που όμως δεν υπήρχαν αφού είναι κατατεθειμένες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κάνει άρση της ακινησίας, το αυτοκίνητο να ασφαλιστεί και μετά να δοθεί το δίπλωμα σε αυτόν που έχει κάνει την παράβαση.
Η λέξη ντροπή για τον κ. Λιάπη, είναι λίγη πραγματικά. Αν είχε πόδια η ντροπή θα' τρεχε να φύγει...