Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Λίγο πριν την «Ανάπτυξη»...


Από το Σεμνό & Ταπεινό 
Πέσατε όλοι, παλιολιγούρια, και το φάγατε το παιδί, χρονιάρες μέρες. Για τον Michel de Liapis, μιλάω, που τι έκανε ο άνθρωπος;

Τον σταμάτησαν για έλεγχο επειδή είχε φιμέ τζάμια. Και τι οδηγούσε; Ένα παλιο-Volkswagen, αυτοκίνητο του λαού δηλαδή! Ούτε καν πορσικό, μπέμπα ή μερτσέντες. Αντί να πάτε να κάνετε έλεγχο στις πινακίδες των μεγαλόσχημων που κυκλοφοράνε –ακόμα– με Καγιέν στις Αράχωβες και με βουλγάρικες πινακίδες στα Καϊμακ-Τσαλάν, βγάλατε το άχτι σας στον Michel που έκανε μια βολτούλα στην ταπεινή Λούτσα.
Γι’ αυτό, μην ξανακούσω να κλαίτε με κροκοδείλια δάκρυα για τους φουκαράδες που καταθέτουν πινακίδες κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τους μάθαμε ποιοί είναι. Απλά, ο φουκαράς ο Michel είναι η κορυφή του παγόβουνου ... και ολίγον «ελαφρύς»!
Και τι θα κάνουμε τώρα, που ο τόπος έχασε άλλη μία «χρυσή εφεδρεία», μιας και διεγράφη ο Michel και από τη Ν.Δ.; Και από την πολλή στενοχώρια του αυτοεξορίστηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, για να θυμηθεί και τα νιάτα του, «εξόριστος» και κείνος, για μεταπτυχιακά, στον Παρίσι με τον παμμέγιστο θείο του. Α, ρε φουκαρά Εθνάρχη. Του σου έμελλε, ακόμα, να πάθεις....
Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια τι ευκαιρίες σου επιφυλάσσει το μέλλον, Michel μου. Μπορείς να χτυπήσεις και την πόρτα του Καμμένου. Ίσως και να σε δεχτεί στη ζεστή αγκάλη του, τώρα που αγνοείται (;) και η τύχη της Ραχήλ.
Άσε που ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχει χώρος για σένα. Άλλωστε, εκεί όλα τα λιμά μαζεύουν. Γιατί όχι και σένα; Έχεις τα προσόντα. Ιδιοκτήτης μπόλικων ακινήτων είσαι, οικονομική επιφάνεια έχεις ... Ό,τι πρέπει για να στελεχώσεις το οικονομικό επιτελείο των «αριστερών» σοφών του συριζαίικου οικονομικού think tank. Θα κάνεις παρέα και με τον αγαπημένο μου Παπαδημούλη, ο οποίος, αφού προφανώς έχει λύσει όλα τα προβλήματά του, ασχολείται και νυχθημερόν με το twitter, ο κήνσορας και τιμητής των πάντων!!!
Άλλωστε, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κακός δεξιός ούτε κακός Πασόκος. Αρκεί αυτοί να ρίξουν την κυβέρνηση και αφίενται όλες οι «αμαρτίες» τους, χρονιάρες μέρες που ‘ναι. Γι’ αυτό γελάω και απορώ με τον sexy Alexis και το συνεχές κάλεσμα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση. Δηλαδή, για τον ΣΥΡΙΖΑ το (κακό) ΠΑΣΟΚ («που μας έβαλε στο καταστροφικό μνημόνιο κλπ κλπ») προσωποποιείται μόνο στον Μπένυ, τον οποίο πρέπει πάση θυσία να βάλουν φυλακή!!! Σωστό αυτό, βέβαια, αφού, κατά την παλαιά ρήση του ίδιου του Μπένυ, αυτός είναι το «όλον ΠΑΣΟΚ».
Άρα, όλοι άλλοι Πασόκοι, κουτσοί, στραβοί, κλέφτες και λωποδύτες, είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και ο Alexis Πρωθυπουργός. Και ας πάθουν καμιά δεκαριά εγκεφαλικά ο Γλέζος, ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης. Άλλωστε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτή ήταν η κυρίαρχη πολιτική στρατηγική του Αντρέα, που τόσο πολύ θαυμάζει και απεγνωσμένα αντιγράφει ο «νέος, ωραίος και άφθαρτος» (και ανεπάγγελτος, βεβαίως βεβαίως) Alexis.
Εν πάση περιπτώσει, ο περίφημος «καυτός Σεπτέμβρης» μας άφησε, ο Οκτώβρης ήταν δροσερός, ο Νοέμβρης κρύος και ο Δεκέμβρης παγερός. Εις άνοιξη τα σπουδαία λοιπόν...
Και μέχρι τότε, καλές γιορτές σε όλους σας και είθε το σωτήριον έτος 2014 να φέρει επιτέλους ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός