Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Ας υποθέσουμε ότι η πρόταση (ή οι προτάσεις) για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση ή μη της «μικρής ΔΕΗ» γίνεται αποδεκτή και προβαίνουμε στο ιστορικό τούτο δημοψήφισμα.
Και ας υποθέσουμε ότι ο «σοφός» λαός, αηδιασμένος και απηυδισμένος από τις πασοκόφατσες των διαφόρων Φωτόπουλων, ψηφίζει υπέρ της ιδιωτικοποίησης με ένα οριακό, έστω, 50,1%!!!
Στην περίπτωση αυτή, τι θα πράξει και τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι όλα είναι Ο.Κ. και, αφού ο «κυρίαρχος ελληνικός λαός» αποφάσισε να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, θα συναινέσει και ο ίδιος;;;;
Το ερώτημα δεν είναι ούτε ρητορικό, ούτε «ακαδημαϊκό». Είναι βαθύτατα πολιτικό και η τυχόν απάντησή του σε αυτό θα ήταν εξόχως διαφωτιστική για το βαθμό της «σοβαρότητας» με την οποία πολιτεύεται η wanna be κυβερνώσα αριστερά του τόπου.
Να το θέσω αλλιώς. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το αν θα γίνει ή όχι η «ιδιωτικοποίηση» ή οι όροι με τους οποίους αυτή θα πραγματοποιηθεί;
Και παραπέρα, το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ή εν γένει οι ιδιωτικοποιήσεις; Αν ισχύει το τελευταίο, τότε να κάνουμε δημοψηφίσματα και για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους δρόμους, την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ και δε συμμαζεύεται. Αλλά, στην περίπτωση αυτή, βέβαια, δεν χρειάζονται εκλογές.
Εκτός εάν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η κρίση του λαού μπορεί να λειτουργεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τους πολιτικούς. Δηλαδή, αν ο λαός πει «ναι στις ιδιωτικοποιήσεις» τότε αυτές είναι καλώς καμωμένες και «απελθέτω» από την πολιτική ηγεσία το πικρό ποτήριο. Αστεία πράγματα.
Θα θυμίσω μόνον ότι, και τότε που όλοι ξέραν ότι ο Τσοχατζόπουλος τα ‘παιρνε από παντού, ο «κυρίαρχος» λαός της Θεσσαλονίκης τον έβγαζε πρώτο βουλευτή και με διαφορά. Υπό την έννοια αυτή, επομένως, καλώς τα έπαιρνε και κακώς καταδικάστηκε, αφού ο λαός συνέχιζε να τον εκλέγει βουλευτή ....
Είναι τουλάχιστον αστείος, έως φαιδρός, για να μην πω τίποτε άλλο βαρύτερο, ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται. Και, προπαντός, δείχνει ότι δεν παραδειγματίζεται από τα πολύ πρόσφατα παραδείγματα του Γιωργάκη και του Σαμαρά, οι οποίοι, με την ανάληψη  της διακυβέρνηση της χώρας, έκαναν τις απίστευτες πολιτικές κωλοτούμπες σε σχέση με όσα έλεγαν ως αντιπολίτευση.
Κατά τα άλλα, θέλουν να κυβερνήσουν.
Υ.Γ.: Ο Διαμαντόπουλος είναι ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Να τον χαίρονται για άλλη μια φορά ... Αλλά, «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» (ή, πιο λαϊκά: θέλει η π...να να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...).
Σεμνός & Ταπεινός