Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εξαιρετικό άρθρο του Στ. Θεοδωράκη για τους «Κανένα», «Δεν» και «Αλλού» των δημοσκοπήσεων


Ο «Κανένας», ο «Δεν» και ο «Αλλού»
Σταύρος Θεοδωράκης
(Πηγή : http://www.protagon.gr)
Αυτοί που θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, είναι περισσότεροι από αυτούς που θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία. Και αυτό δεν περιμένουμε να μας το πουν οι δημοσκόποι.
Ούτε θέλουμε δημοσκόπηση για να καταλάβουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξαφανίζονται σιγά-σιγά από τον πολιτικό χάρτη. Τα κόμματα αυτά υπάρχουν πια μόνο χάρη των τηλεοπτικών παραθύρων. Και με όλο το σέβας στους σκληρά εργαζόμενους πρωινούς εκπομπάρχες, νομίζω ότι το θέαμα είναι πια αστείο. Κάθε πρωί ένας ΑΝΕΛ μαλώνει με έναν ΠΑΣΟΚ για το Καστελόριζο ή τον Άκη ενώ ένας ΔΗΜΑΡ μονολογεί ότι όλα θα ήταν αλλιώς στη χώρα αν ο Σαμαράς δεν έκλεινε την ΕΡΤ… Λυπάται ο κόσμος και δίνει ένα 3 με 5%. Η ζωή όμως είναι αλλού. Ή μάλλον η ζωή -η πραγματικότητα, δηλαδή- κρύβεται «αλλού». Και οι δημοσκοπήσεις, αν δεν είσαι βιαστικός και δεν αρκείσαι μόνο στους τίτλους, σκιαγραφούν αυτό το «αλλού».
Δείτε πρώτα τα στοιχεία της Public Issue – στην Εφημερίδα των Συντακτών. Το 55% του κόσμου επιμένει ότι ΔΕΝ εμπιστεύεται κανένα κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ ένας στους τρεις ψηφοφόρους λέει ότι ΔΕΝ είναι κατάλληλος ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας για την πρωθυπουργία. Δυσαρεστημένοι είναι και 8 στους 10 από τη λειτουργία και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (για την ακρίβεια το 84% είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση και το 85% από την αντιπολίτευση)! Και ποιος από τους δύο μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας; ΚΑΝΕΝΑΣ, θα σου πει το 41%!
Και δείτε τώρα και τα ακόμη πιο πρόσφατα στοιχεία της Pulse RC για την εφημερίδα «Ποντίκι». Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 5.5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4.5%, η Χρυσή Αυγή 11%, η Δημοκρατική Αριστερά 2.5%, το ΚΚΕ 5% οι Οικολόγοι Πράσινοι 1.5% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Κάντε τις προσθαφαιρέσεις και θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και σήμερα με ΤΤ, Χριστόδουλο, προφυλακίσεις, ναυπηγεία και ναυάγια, το 26% επιμένει να είναι «αλλού» (άλλο κόμμα – λευκό- αποχή- αναποφάσιστοι).