Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το εξπρές του Ταμιευτηρίου


Από το Μυστήριο
Απορώ με τη σπουδή των ελληνικών δικαστικών αρχών. Ειλικρινά απορώ.
Έσπευσαν να εκδώσουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του Άγγελου του Φιλιππίδη, λες και ο Άγγελος ήταν ύποπτος φυγής. Αντιθέτως, ο Άγγελος από την ημέρα που ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του, δεν άφησε κανάλι και εκπομπή που να μην εμφανίστηκε. Κανέναν δεν άφησε παραπονεμένο. Αρκεί να άνοιγαν οι ανακριτές την τηλεόρασή τους και θα άκουγαν τον Άγγελο να υπερασπίζεται το μοναδικό του έργο στο Τ.Τ.
Εντάξει, την πάτησε λιγουλάκι, αφού έτσι η ΕΥΠ εντόπισε από που τηλεφωνούσε και μετά τον τσάκωσαν οι Τούρκοι. Και αντί για την VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού του «έκατσε» τούρκικη φυλακή. Bad luck ή bad choice, όπως θα λέγαμε στο χωριό μου.
Και εν τέλει τι έκανε το παληκάρι; Ποιο είναι το αδίκημα που διέπραξε; Δάνεισε κάποιους επιχειρηματίες κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς καμία εξασφάλιση του Τ.Τ. Και οι επιχειρηματίες αυτοί, αφού τσέπωσαν τα μύρια, έκαναν την πάπια και δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ.
Σιγά τα ωά. Τα δικά του λεφτά δάνεισε μήπως; Τα δικά μας δάνεισε, επειδή κάποιο από τα κομμάντα της κυβερνήσεως Καραμανλή τον επέλεξε για Διευθύνοντα Σύμβουλο του Τ.Τ.
Πως κάνετε δηλαδή έτσι για μερικά ψωροεκατοντάδες εκατομμύρια. Αμάν πια με τη μιζέρια και την κακομοιριά σας. Που είναι το μεμπτό δηλαδή φίλτατες και φίλτατοι;
Ο Κοντομηνάς φερ’ ειπείν, έδωσε κάποια από τα εκατομμύρια που πήρε ως δάνειο από το Τ.Τ., για να εξοφλήσει το δάνειο της κόρης του για το σπίτι που αγόρασε στο Λονδίνο. Για το σπιτάκι της θυγατέρας του, αντίχρηστοι. Μικρή λεπτομέρεια είναι ότι τα δάνεια τα πήρε για τις επιχειρήσεις του. Τι να έκανε, να αφήσει να κατασχέσουν οι παλιό – Άγγλοι το σπίτι της κόρης του; Ας είμαστε λογικοί πια...
Και τώρα ο Άγγελος είναι κατηγορούμενος επειδή ήταν large με τα χρήματα άλλων. Αντί να σκεφτούν όσοι τον κατηγορούν, πόσο κόσμο έκανε ευτυχισμένο με την ανοιχτοχεριά του. Έδωσε χαρά, και τώρα εισπράττει πόνο…
Έτσι, επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα τρώει τα καλύτερα παιδιά της.
Υ.Γ. 1ο. Ο Άγγελος ο Φιλιππίδης μπορεί να προέρχεται από τη ΝΔ, αλλά αποδεικνύεται τελικά ότι είναι βαθιά πασόκος, εξού και η προσφώνηση.
Υ.Γ. 2ο. Για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, αντιγράφω από την Καθημερινή της Κυριακής : ««Κόκκινα» δάνεια ύψους σχεδόν 300 εκατ. ευρώ κατάφερε να μοιράσει από το φθινόπωρο του 2008 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) προκαλώντας την επέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Αν και η τράπεζα ξεκίνησε να εκταμιεύει δάνεια προς επιχειρήσεις μόλις στα τέλη του 2008 διαπιστώθηκε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσα σε λίγους μόνο μήνες ανήλθαν στο 30%, σχεδόν διπλάσιο των άλλων τραπεζών. Έτσι, η ΤτΕ ουσιαστικά απαγόρευσε στο Τ.Τ. να χορηγεί νέα επιχειρηματικά δάνεια».
Υ.Γ. 3ο. Με τα δάνεια που έδωσε η Αγροτική Τράπεζα θα ασχοληθούν μήπως οι δικαστικές αρχές;
Υ.Γ. 4ο. Τα ονόματα όσων έλαβαν «κόκκινα δάνεια» μικρότερων ποσών, π.χ. 1.000.000 ευρώ, γιατί δεν ανακοινώνονται;
Υ.Γ. 5ο. Το ερώτημα που έχει τεθεί («Στη μπουζού με την πρεζού» με Αρμάνι και Cohibahttp://ed-mysterious.blogspot.gr/2014/01/cohiba.html) παραμένει ακόμη αναπάντητο:
«Δηλαδή το Τ.Τ. επί κυβερνήσεως Καραμανλή έδωσε θαλασσοδάνεια στον Κοντομηνά για να ρίξει εκείνος την κυβέρνηση με πολιορκητικό κριό το «Βατοπέδι»; Μυστήρια πράγματα, πολύ μυστήρια…»
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ