Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

O Θρύλος, ο Γκαντέμης και τα βουβάλια που τσακώνονται !!


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Έπρεπε να το περιμένω … Από τη στιγμή που ο γνωστός για τα βαζελικά του φρονήματα Μυστήριος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Θρύλο της Ευρώπης Ολυμπιακό, το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο!
Κρίμα και πάλι κρίμα, αν και η ομάς δεν έδειξε τον χαρακτήρα, ούτε έπιασε την απόδοση που όφειλε για έναν τελικό. Ίσως και να μην μπορούσε… Ας όψεται. Από Φεβρουάριο πάλι Europa League και, ως εκ τούτου, εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου πρόκριση του βάζελου, μπας και τους πετύχουμε σε καμία – ευρωπαϊκή – γωνιά. Στανταράκι πρόκριση διά περιπάτου.
Μετά ταύτα, ασφαλώς, και για να πολιτικολογήσουμε δι’ ολίγον, κατά την προσφιλή μας συνήθεια, προτρέπω τον Μυστήριο να ευχηθεί καλή επιτυχία στον sexy-Alexis, εν όψει τον επερχόμενων εκλογών (οψέποτε γίνουν), τις οποίες διακαώς επιθυμεί και επιζητεί ο ηγήτωρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης... Στανταράκι και αυτό!
Όσον αφορά, τέλος, την προχθεσινή σύνοδο του Eurogroup, κρίνω τη στάση της χώρας μας σε αυτή, ούσα σιωπηρώς παρούσα, απολύτως φρόνιμη και συνετή.
Όταν τσακώνονται τα βουβάλια, καλόν είναι να στέκεσαι σε απόσταση ασφαλείας…
Σε κάθε περίπτωση, φρονώ ότι η εν λόγω «αποτυχημένη» σύνοδος είχε και τη θετική της πλευρά για τη χώρα. Κατέστησε απολύτως σαφές εις άπασα τη διεθνή κοινότητα και τις αγορές ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην ελληνική κρίση χρέους, αλλά, συνιστά, συνολικά, θεσμική κρίση της Ε.Ε. Κατόπιν αυτών, αναρωτιέμαι μήπως (λέω μήπως) ήλθε η ώρα της επαναπροσέγγισης της χώρας με τον λεγόμενο «διεθνή παράγοντα», ο οποίος κινεί τα νήματα στο ΔΝΤ … και γαία πυρί μειχθήτω …
Σεμνός & Ταπεινός