Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Και γιατί δεν παραιτείστε τότε κ. Ρουπακιώτη;



Από το Μυστήριο
Εχθές ο Υπουργός Δικαιοσύνης μας «πληροφόρησε» ότι: «Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών».

Σήμερα το πρωί επανήλθε λέγοντας: «Τα μέτρα μου επιβλήθηκαν δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε».
Μάλιστα, ο κ. Υπουργός παραδέχεται ότι επί της ουσίας δεν ασκεί αυτός τα καθήκοντά του, αλλά κάποιοι άλλοι «κακοί» και ότι με το πιστόλι στον κρόταφο ή μάλλον πατώντας του το λαιμό, τον «ανάγκασαν» να υπογράψει το Μνημόνιο.
Και ενώ ο κ. Ρουπακιώτης εκστομίζει ανερυθρίαστα αυτές τις «αποκαλύψεις», δεν έχει τη στοιχειώδη ευαισθησία να παραιτηθεί έστω και τώρα από τον θώκο του.
Πως άραγε παραμένει σε μία κυβέρνηση που οι τράπεζες αποφασίζουν για εκείνον.
Κ. Ρουπακιώτη, τα λόγια είναι λόγια, και οι πράξεις είναι πράξεις. Γιατί δεν παραιτείστε;
Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρόεδρε (δις μάλιστα…), ΟΥΔΕΙΣ σας αναγκάζει να παραμένετε στη θέση του υπουργού χωρίς την θέλησή σας. ΟΥΔΕΙΣ.
Δεν μας κάνετε καμία χάρη παραμένοντας εκεί, ούτε επιτελείτε κάποιο εθνικό σκοπό που δεν θα υλοποιηθεί, αν «παρ’ ελπίδα» αποφασίσετε να παραιτηθείτε.
Θα καταφέρουμε να ζήσουμε και χωρίς την παρουσία στον υπουργικό θώκο, πιστέψτε μας…
Δεν σας κρατάει κανείς με το ζόρι.
Αν δεν θέλετε εσείς να παραμείνετε υπουργός, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα.
Έλεος πια με τους μετά Χριστόν «προφήτες» και «σωτήρες». Τους έχουμε πληρώσει αρκετά.
Υ.Γ. 1ο. Στοιχειώδης αυτοσεβασμός των τριών πολιτικών αρχηγών και κυρίως του κ. Κουβέλη, απαιτεί την άμεση απομάκρυνση του κ. Ρουπακιώτη. Εντός της ημέρας, αν είναι δυνατό.
Υ.Γ. 2ο. Εννοείται ότι η ουσία όσων «αποκάλυψε» ο Υπουργός συνιστά μείζον θέμα δημοκρατίας.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ