Μα, τι είπε ο Καμμένος;
Κώστας Γιαννακίδης
(Πηγή : http://www.protagon.gr)
O Πάνος Καμμένος δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα όταν το Newsbomb, συμφερόντων Δημητρίου Γιαννακόπουλου, εκθείαζε τον ίδιο και τον κυβερνητικό του εταίρο. Και γιατί να είχε; Ως πολιτικός θέλει πάντα να βλέπει το όνομα του μέσα σε καλούς τίτλους. Ενίοτε ας είναι και φαιδροί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει υπάρξει πρωτοσέλιδο με παιδικές φωτογραφίες των Τσίπρα και Καμμένου, υπό τον τίτλο «Αλέξης και Πάνος, τα δύο παιδιά που αλλάζουν την Ευρώπη». Στοιχειώδες αισθητικό κριτήριο να έχεις, κάτι τέτοιο σε ενοχλεί. Όμως οι πολιτικοί δεν είναι σαν και μας. Γνωρίζουν ότι έστω και ένας να τσιμπήσει στο περίπτερο, το ταμείο τους θα εγγράψει κέρδος.
Το πρόβλημα του κ. Καμμένου με το Newsbomb ξεκίνησε όταν το site άρχισε να δημοσιεύει επιθετικά κείμενα και ο ιδιοκτήτης του, κατά τους ισχυρισμούς του υπουργού, έδειχνε δόντια αντί για χαμόγελα. Ο κ. Καμμένος, από το βήμα της Βουλής, διάβασε στο πανελλήνιο μερικά SMS του κ. Δ. Γιαννακόπουλου. Το ύφος των SMS περιγράφει και την εξέλιξη της σχέσης τους. Στην αρχή ο επιχειρηματίας συγχαίρει τον πολιτικό. Ακολούθως του ζητεί «να μην μπει ο Κοντονής στην κυβέρνηση». Στο τελευταίο SMS του λέει ότι η κυβέρνηση θα πέσει ως τα Χριστούγεννα, αλλιώς «να μην τον λένε Γιαννακόπουλο». Να ξέρουμε και ποιος θα φταίει αν δεν κάνουμε ρεβεγιόν.
Είναι πιθανό ο κ. Γιαννακόπουλος να τα έχει με τον κ. Καμμένο επειδή οι μπίζνες δεν συνέφαγαν με την πολιτική -κάτι τέτοιο υπαινίσσεται και ο υπουργός. Έτσι, όμως, είναι λογικό να ρωτήσει κάποιος για ποιο λόγο ο κ. Γιαννακόπουλος, αγαπούσε, μέχρι πρόσφατα και τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα. Αν, όντως, το μέσο που ελέγχει δημοσιογραφεί με πυξίδα τα συμφέροντά του, τι ήταν εκείνο που έβαζε καρδούλες και χαμόγελα στα άρθρα για Τσίπρα και Καμμένο; Τέλος πάντων, αυτά είναι δικά τους θέματα και θα τα λύσουν στα δικαστήρια. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία ο Καμμένος θα μπορούσε να διεκδικήσει και να βρει το δίκιο του, χάνοντας το την αμέσως επόμενη στιγμή. Μέσα και πολιτική έχουν συνυπάρξει για δεκαετίες σε ένα φαύλο κύκλο συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων, συμμαχιών. Δεν συνέβη μόνο εδώ, έτσι γίνεται και αλλού. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο δηλώνει με σαφήνεια τη βούληση της κυβέρνησης να ελέγξει το τοπίο της ενημέρωσης ή, τέλος πάντων, να το διαμορφώνει κατά το συμφέρον της. Η πρόθεση της δεν είναι άδολη. Ευτυχώς οι τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν κάτι τέτοιο εξαιρετικά δύσκολο, ως αδύνατο.
Ο Πάνος Καμμένος αναρωτήθηκε και πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η λειτουργία των εταιριών δημοσκοπήσεων. Όλες, λέει, προέβλεπαν ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στη Βουλή. Μα και που μπήκαν, μπορεί να το πιστέψει ακόμα κανείς; Δηλαδή το πίστευε και ο ίδιος; Αν όντως το πίστευε, ο Πλούταρχος θα κοιμόταν σπίτι του εκείνο το βράδυ.