Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πρώτη Φορά Άνεργος (Δικηγόρος)...


Από τον Red-A
Στην πρόταση Σύριζος για το ασφαλιστικό για αυτοαπασχολούμενους & ελεύθερους επαγγελματίες (αντίο παιδιά), οι προβλεπόμενες συνολικές ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρική, υγειονομική περίθαλψη ανέρχονται σε ποσοστό 34,45% του εισοδήματος.
Αυτό αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών, στους οποίους η κυβέρνηση Π.Φ.Α. τους λέει ουσιαστικά: Παιδιά, κλείστε τα γραφεία, τι κάθεστε με την χαρτούρα και αγχώνεστε, κάνε κάτι άλλο ρε αδερφέ.
Τους λέει όμως μόνο αυτό; Για να δούμε λίγο παρακάτω.
Στις καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές προβλέπεται και ένα ανώτατο όριο. Ποιο είναι αυτό; Οι 24.576 ευρώ. Δηλαδή, μπορεί ο μικρός, ο μεσαίος, αλλά ακόμη και αυτός που ζει πολύ άνετα μέχρι τώρα να βάζει από τούδε και στο εξής το χέρι στην τσέπη και να πιάνει κάλτσα για να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές, αλλά στο νομοσχέδιο προβλέπεται ανώτατο όριο ετήσιων ασφαλιστικών εισφορών 24.576 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. 
Έτσι, επί παραδείγματι, κάποιος με εισόδημα 70.000 ευρώ (πολύ υψηλό) θα κληθεί να πληρώσει για ασφαλιστικές εισφορές το ποσό των 24.576 ευρώ, ώστε στο τέλος του χρόνου (με φόρους κλπ δαπάνες) να μην έχει μαντίλι να κλάψει ούτε αυτός (όπως και εκείνος με πενιχρά εισοδήματα), αλλά το ίδιο ποσό θα κληθεί να πληρώσει και ο έχων εισόδημα 300.000, 500.000, 1 εκ., 2 εκ., 10 εκ. και πάει λέγοντας.
Με άλλα λόγια, όσα περισσότερα βγάζεις, τόσα περισσότερα πληρώνεις, όμως με εξαντλητικό ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών (34,45%) και μέχρι να μη σού μείνει φράγκο. Όμως, αν τα εισοδήματά σου είναι τεράστια, έρχεται η Πρώτη Φορά Αριστερά και σε παίρνει αγκαλίτσα, επειδή δεν είσαι λαουτζίκος να μην έχεις γκασμά να σκάψεις το λάκκο σου και επειδή ο Κατρούγκαλος και ο Αλέξης είναι άνθρωποι αριστεροί.
Άρα, για να επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα, η κυβέρνηση Π.Φ.Α. δεν σού λέει μόνο, κλέισ'το αδερφέ. Σου λέει: Κλείσ'το και πήγαινε να δουλέψεις με 3 και 60 σε κάποιον μεγάλο, ούτως ή άλλως είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.
Έτσι είναι ο καπιταλιστικός παράδεισος και η κυβέρνησή του.
Υ.Γ. Η πλάκα είναι ότι την ίδια ώρα που έγραφα τα παραπάνω, πήρε κάπου το μάτι μου το σχόλιο μιας διαμαρτυρόμενης για το νομοσχέδιο Σύριζος που λέει: "Αυτά δεν γίνονταν ούτε στη Σοβιετική Ένωση...!" Δηλαδή αυτό το νομοσχέδιο το εξέλαβε ως σοσιαλιστικού τύπου η κυρία. Δεν πειράζει κοπέλα μου, στην πρέσα, ισιώνει και το κορμάκι.
Red-A