Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το ματσάκι γυρίζει, ο χρόνος όμως (πίσω) γυρίζει;‏



Από τον Betmixer
Γεια σου φίλε.
«Το ματσάκι γυρίζει» λέει στη γνωστή διαφήμιση του ΟΠΑΠ ο Ζουγανέλης και ο Betmixer παίρνει έμπνευση από τη διαφήμιση και επιχειρεί να δώσει απάντηση στο ακόλουθο ερώτημα : «Ο χρόνος (πίσω) γυρίζει;»…
Στην εντατική και «διασωληνωμένος» βρίσκεται ο Άρης Θεσσαλονίκης και η αποφυγή του μοιραίου μοιάζει με ένα θαύμα. Δυστυχώς την είχα προβλέψει (έως κάποιο βαθμό) την κατρακύλα, με το πρώτο σάλπισμα για την.. επιχείρηση «Ελληνοποίησις του ρόστερ».
Όπως όταν θέλεις να γυρίσεις τσόντα σε ενδιαφέρει η γλώσσα του σώματος και όχι η γλώσσα που θα μιλάνε οι πρωταγωνιστές, ομοίως όταν χτίζεις μια ποδοσφαιρική ομάδα, δε πρέπει να σκας για το αν θα πρέπει να πληρώσεις μεταφραστή για τα αποδυτήρια. Η μπάλα παίζεται με τα πόδια, όχι με διαβατήρια, ούτε με το στόμα και τα παραδείγματα σε παγκόσμιο συλλογικό επίπεδο είναι πάαααρα πολλά.
Έτριβαν τα μάτια τους οι φίλοι του Άρη (και όχι μόνο αυτοί) με τη μπάλα που έπαιζε ο Άρης του Όγιος. Με μπάτζετ ούτε 4 εκατομμύρια  ευρώ, ήρθε από τη Βου Εθνική, βγήκε εύκολα τέταρτος και πήγε στα καπάκια και απέκλεισε τη Σαραγόσα της La Liga. Ακολούθησαν και άλλες πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, όλες με αντιπάλους σπουδαία ποδοσφαιρικά clubs, όλες με ενδεκάδες που κατά το 70-80% δεν ομιλούσαν την ελληνική και δε συμπεριλαμβάνω το ΕΠΟΣ «2-3» μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν» και με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκείνος ο Άρης ήταν μεν latin, όμως κατά το ήμισυ, είχε αρχίσει η κατρακύλα η αγωνιστική και η σφραγίδα της οποίας μπήκε με την αδυναμία εξόδου στην Ευρώπη.
Το ΕΓΚΛΗΜΑ δεν ήταν η μεταγραφές των ξένων. ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν το πλήθος των μεταγραφών, εκεί εκτιμώ πως βρίσκεται η ρίζα του κακού. Το αρχικό πλάνο ήταν σωστό, όμως η φάση στράβωσε. Δεν είμαι βλάκας να βγω και να γράψω ότι χρήματα εξαφανίσθηκαν, γράφω πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΞΕΡΩ και ΟΝΤΩΣ ΔΕ ΞΕΡΩ. Αυτό που ΞΕΡΩ, είναι ότι αποκτήθηκαν (αχρείαστα) πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, με υψηλά συμβόλαια τα οποία δεν υπήρχε η βάση για να καλυφθούν. Φθάσαμε λοιπόν εδώ που φτάσαμε, σε πτώχευση, σε ένα greek ρόστερ «τραγωδία», που σε συνδυασμό με τα «πιστολίδια» (τέτοιο και το πέναλτι υπέρ Κόστλι που είδαμε να δίδεται την Κυριακή), ήταν αναπόφευκτο να φέρει τον (σχεδόν βέβαιο) υποβιβασμό. Έναν υποβιβασμό που μοιάζει με «θάνατο», αν συνυπολογίσουμε τα χρέη και το συνοψίζω :
Αν ο Άρης ήταν καθαρός από οφειλές, ακόμα και να έπεφτε (που δε θα έπεφτε), θα ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει στη φυσική του θέση. Το scouting υπάρχει και έχει ποικιλοτρόπως αποδειχτεί, με τελευταίο παράδειγμα την απόκτηση Αγκάνθο.
Θα μπορούσε ξανά να βγει στην Ευρώπη και να δικαιώσει την έξοδο με τις εμφανίσεις του και με τα αποτελέσματά του.
Θα μπορούσε να παίξει και πάλι σε τελικούς κυπέλλου.
Ότι επιστρέφει (;) ο Λάμπρος Σκόρδας δε σημαίνει (για την ώρα) κάτι. Φωτιά στο καντήλι του οράματος μπορεί (ακόμα) να υπάρχει, υπάρχουν όμως και χρέη. Τα χρέη είναι (δυσβάσταχτα) πολλά και ο χρόνος (πίσω) δε γυρίζει. Μακάρι να γύριζε πίσω στο 2007, τότε που με Κάλβο, με Χαβίτο, με Κόκε και με Ρονάλντο, έκανες «κηδεία» μέσα στο «Ρομαρέδα», και κόντρα σε μια Σαραγόσα που έπαιζε (τότε) με αστέρες τύπου Μιλίτο, Ολιβέιρα, Ντ’ Αλεσάντρο & Αϊμάρ...





ΥΓ : Για ασφαλές στοίχημα : www.betmixers.net
BETMIXER