Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Απολαυστικός Πρ. Παπαηλιόπουλος ρωτά πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;


Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;
Γράφει ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος
(Πηγή : http://ellnews.com/)
Eαν ένας πολίτης παρακολουθήσει μια ημέρα πολιτικών εξελίξεων, στην υπέροχη Ελλάδα μας, μπορεί και να χάσει τα λογικά του. Στην πραγματικότητα, αν τα πάρει όλα πολύ σοβαρά, κινδυνεύει να πέσει σε βαθιά κατάθλιψη, τουλάχιστον…

Εξηγούμαι. Παράδειγμα η Τρίτη, 25-11-2014.
Η ημέρα ξεκινάει με τον Φίλιππο Σαχινίδη, βουλευτή Λάρισας, από τα φερόμενα σοβαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε το ενδεχόμενο στο μέλλον να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!
Στο Λονδίνο ή στο CITY (sic) αν προτιμάτε οι κ.κ. Σταθάκης και Μηλιός, από τον ΣΥΡΙΖΑ «καθησυχάζουν» τις αγορές, βλέποντας στελέχη μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων, τραπεζών, αλλά και Έλληνες τραπεζίτες, όπου τους εξηγούν το σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή συναντούν «μαντρόσκυλα του συστήματος» όπως αποκαλούν τα ξένα funds, άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου!
Στο Παρίσι, ο Γκίκας Χαρδούβελης, με Έλληνες υπουργούς βλέπουν τους δανειστές και διαπραγματεύονται για το μέλλον της χώρας. Γιατί αυτή η συνάντηση δεν γίνεται στην Αθήνα; Μη με ρωτάτε δεν έχω την απάντηση και φυσικά δεν δέχομαι την άποψη ότι η Τρόικα δεν έρχεται εδώ γιατί δεν είμαστε υπάκουοι… κι έχουμε μείνει πίσω στο πρόγραμμα μας!
Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο πολιτικός του «Όλοι μαζί τα φάγαμε» ( όχι Θόδωρε δεν τα φάγαμε μαζί) χαρακτηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως μισητό άνθρωπο και τον απειλεί με μήνυση γιατί του «έκλεψε» τον τίτλο «Δημοκρατική Παράταξη»!
Η Θεοδώρα Τζάγκρη, πρώην ΠΑΣΟΚ και σε λίγο ΣΥΡΙΖΑ, λέει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ένα νεοφιλελεύθερο κομματίδιο που άγεται και φέρεται από τις διαθέσεις του αρχηγού του».
Και αφήνει η ίδια στη λήθη το πολιτικό της παρελθόν!
Ο Πάνος Καμμένος κλείνει τον κύκλο της ημέρας, με μια δήλωση «βόμβα» που τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αποκαλύπτει ότι η έγινε απόπειρα χρηματισμού βουλευτή του πρόσφατα με το ποσό των 3.000.000 ευρώ! Η βουλευτής είναι η κα Στ. Ξουλίδου, που την πλησίασαν για να «αλλάξει πλευρά». Έγινε και προσπάθεια παγίδευσης του ανθρώπου που θα έδινε τα χρήματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα λέει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.!
Πείτε μου τώρα, ένας απλός πολίτης που θα τα δει όλα αυτά τα γεγονότα σε μια ημέρα, τι συμπέρασμα να βγάλει;
Φυσικά όλες αυτές οι ειδήσεις, έπαιξαν ή παίζουν με τυμπανοκρουσίες και μεγάλους τίτλους στα περισσότερα ΜΜΕ. Αντιθέτως μια τεράστια είδηση που μας αφορά όλους πέρασε στα «ψιλά» όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα. Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ),  η Ελλάδα είναι κοντά σε μια κοινωνική κρίση. Στη μελέτη της ΔΟΕ, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, καταγράφεται ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί άλλα 20 χρόνια προκειμένου να μπορέσει η αγορά εργασίας να ξανακερδίσει όσα έχασε μέσα στα 6 προηγούμενα χρόνια!
Από την αρχή της κρίσης χάθηκε μια στις τέσσερις θέσεις εργασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το 70%, από το σύνολο των σχεδόν 1,3 εκατομμυρίων ανέργων, να είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και αρκετοί, για δύο έτη ή και περισσότερο. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, μέσα σε πέντε χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των Ελλήνων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας. Το 2013 το ποσοστό αυτό ξεπερνούσε το 44%, ενώ το 2008 μετά βίας, υπερέβαινε το 20%. Με τα δεδομένα αυτά, η οργάνωση υποστηρίζει ότι, ακόμη και αν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης, είναι 2% απαιτούνται 13 χρόνια για να επανέλθει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την κρίση!
Αντίστοιχα, και με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της απασχόλησης το 1,3%, η αγορά εργασίας θα μπορέσει να επανέλθει στα επίπεδα του 2008 το 2034! Αυτά λοιπόν. Τώρα αν αύριο που ξυπνήσετε, δείτε πάλι καυγάδες πολιτικούς στην τηλεόραση, δεν πειράζει. Αν δείτε λόγια, υποσχέσεις, σχέδια, δεν πειράζει. Αν οι κόντρες στη Βουλή δεν έχουν τέλος, αν και τα έργα στις εθνικές οδούς δεν έχουν τέλος κι αυτά, δεν πειράζει. Αν η Ν.Δ. δεν βρίσκει τους 180 και ο ΣΥΡΙΖΑ τους 121 για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν πειράζει!
Κάντε υπομονή, όλα θα αλλάξουν… το 2034 είναι κοντά!