Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Τίτλοι τέλους ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


Από τον U Foul
Ok, έγινε με πολύ άγαρμπο τρόπο που θύμισε παλιές κακές... πολύ κακές εποχές! Δυσκολεύομαι όμως να πιστέψω ότι δεν ήταν μελετημένη κίνηση από την πλευρά Σαμαρά.
Έχοντας εισπράξει  την αύρα της κοινής γνώμης και βλέποντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί άλλη λύση στο γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ ακολούθησε τη λογική «ό,τι δε λύνεται κόβεται». Έφερε έτσι προ τετελεσμένων τους 2 «συγκυβερνώντες» και με τη πλάτη στο τοίχο. Προσωπικά, πιστεύω ότι τους τελείωσε και ενδεχομένως τελείωσε κι αυτή η Κυβέρνηση. Εκτός αν έχουμε πάλι κωλοτούμπες, πιρουέτες και τα συναφή...
Ο Σαμαράς τζόγαρε και μόλις κατακαθίσει ο κουρνιαχτός θα φανεί ότι κέρδισε! Είτε γίνουν πρόωρες εκλογές (το πιθανότερο κατ΄ εμέ), είτε όχι! Με δεδομένες τις συνθήκες που βιώνουμε ως χώρα, ο απλός κόσμος και ο τίμιος εργαζόμενος που δεινοπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα, απαιτούσε να παύσουν τα ευχολόγια και να παρθούν δραστικά μέτρα. Και ο Σαμαράς έκανε αυτό ακριβώς.
Σαφώς και στεναχωριόμαστε όλοι για τους ανθρώπους που δεν θα απορροφηθούν στο νέο σχήμα και θα μείνουν άνεργοι. Πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα φλέρταραν με την ανεργία ή είναι άνεργοι ή ενδεχομένως λίαν συντόμως να γίνουν. Αλλά, συγνώμη κιόλας, απειροελάχιστοι από τους απλούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα βολεύτηκαν βυσματικά ή απολάμβαναν τα αδιανόητα προνόμια πολλών (σίγουρα όχι όλων) των κηφήνων του δημοσίου.
Και βέβαια δεν είδα παρόμοιες αντιδράσεις από τους δημοσιογράφους για τον κοσμάκη που έχασε τη δουλειά του σε τόσες και τόσες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα παρά μόνο τώρα που ακούμπησαν το σινάφι τους. Λέγεται δε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι είναι τόσοι πολλοί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που δεν τους χωράει το προαύλιο. Κι όλους αυτούς βέβαια, αρκετοί εκ των οποίων «βολεύτηκαν» με τους γνωστούς τρόπους, τους πληρώνουμε όλοι εμείς πραγματικά από το... υστέρημά μας!!!
Όσο για την άποψη που διατυμπανίζεται ότι αυτοί που κυβερνούσαν τόσα χρόνια τους βόλεψαν και έφεραν την ΕΡΤ σε αυτή τη κατάσταση, ένα μόνο έχω να πω:
Υπεύθυνος ή συνυπεύθυνος θεωρείται όποιος διατηρεί μια κατάσταση και όχι όποιος την τελειώνει!
Υ.Γ Είναι δεδομένο ότι το αρχείο και η περιουσία της ΕΡΤ πρέπει να διαφυλαχθούν και να αξιοποιηθούν. Οφείλει να το πράξει το νέο σχήμα. Το ίδιο ισχύει και για τον εθνικό ρόλο που οφείλει να έχει. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε...
U FOUL