Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες...


Από τον πρώτο τυχόντα     
Λίγες ώρες πριν τις εκλογές, που είναι οι πιο σημαντικές για την πορεία της χώρας, όπως ήταν και όλες οι προηγούμενες που θυμάμαι και φαντάζομαι θα είναι και οι επόμενες, το πολιτικό σκηνικό έχει λίγο πολύ ξεκαθαρίσει.
Αναμένουμε μία εξακομματική βουλή (κατ' άλλους πεντακομματική) όπου το κυρίαρχο στοιχείο για μία ακόμα φορά θα είναι η νίκη των ....brand!! Τηλεοπτικώς προβεβλημένα στελέχη, γόνοι πολιτικών οικογενειών, φασαριόζοι της πολιτικής θα "κατακτήσουν" μία θέση στα έδρανα για να μας υπενθυμίζουν ότι οι αξιότεροι της κοινωνίας είναι overqualified (που λέει και ένας θείος μου αμερικάνος!) για να ασχοληθούν με την πολιτική. Δυστυχώς μετά το φιάσκο των Ευρωεκλογών και τη δυνατότητα να στείλουμε να μας εκπροσωπήσει η "αφρόκρεμα" της κοινωνικής - πολιτικής - οικονομικής ζωής στο Ευρωκοινοβούλιο, οι πολιτικοί μας σχηματισμοί, κυρίως των παραδοσιακών κομμάτων, επιλέγουν τους υποψηφίους βουλευτές με βάση τη δημοφιλία τους και όχι με αξιοκρατικά κριτήρια ικανοτήτων, γνώσεων, προσφοράς.
Ανεξάρτητα του ποιός ή ποιοί θα κυβερνήσουν αύριο, ένα είναι σίγουρο. Ο δημόσιος βίος θα κινείται στη μετριότητα και στην ικανότητα του κάθε στελέχους να πετάει τις καλύτερες "ατάκες" στα τηλεπαράθυρα της TV και του Διαδικτύου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθεί να διαχειριστεί τη μέχρι τώρα επικοινωνιακή επιτυχία της ταύτισης του Α. Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του '80. Η ΝΔ θα ψάχνει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό και πολύ φοβάμαι εάν χάσει την εξουσία... θα ψάχνει τον ψηφοφόρο με το δίκανο, όπως καλή ώρα το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ θα θριαμβολογεί για την είσοδό του στη Βουλή και κυρίως για τη μη είσοδο του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Το Κ.Κ.Ε. και η Χρυσή Αυγή θα είναι εκεί για να μας υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, είτε το δεις από αριστερά είτε από δεξιά. Όλοι οι άλλοι μας ζηλεύουν, μας εξαπατούν, μας καταδυναστεύουν, μας πίνουν το αίμα (κόκκινο ή μαύρο!). Και το Ποτάμι θα προσπαθεί να δει από πιο πολιτικό φάσμα εκλέχτηκαν οι περισσότεροι του υποψήφιοι, για να αποφασίσει ποιον θα στηρίξει και εάν θα στηρίξει κάποιον.
Καλή ψήφο..., εάν και πολύ φοβάμαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφίζει με "σταυρωμένα" ή "προσημειωμένα" ψηφοδέλτια!!
Με ιδιαίτερη τιμή
Ο πρώτος τυχόν