Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το «βρώμικο ’89» τώρα δικαιώνεται


Από το Μυστήριο 
Η επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου ως Προέδρου της Βουλής αναδεικνύει μεν το χιούμορ του νέου μας πρωθυπουργού. Πρόκειται όμως για ένα ιδιόρρυθμο είδος χιούμορ.
Μου θυμίζει εκείνα τα παιδάκια στο σχολείο που προβοκάροντας, έβαζαν τα άλλα παιδάκια να μαλώσουν μεταξύ τους για να σπάσουν πλάκα.
Οφείλω να δηλώσω ότι από την ολιγομελή των σαράντα υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, κυβέρνηση ζήτημα είναι αν γνωρίζω πέντε – έξι. Και κυρίως από τις κατά καιρόν γραφικές, εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις και απόψεις τους. Εννοείται ότι δεν σημαίνει τίποτε ότι δεν τους γνωρίζω. Άλλωστε ποιος είμαι εγώ, ποιοι είστε εσείς, ποιοι είναι εκείνοι. Αρκεί που τους ξέρει ο νέος μας πρωθυπουργός και η αριστερή – προοδευτική νομενκλατούρα του τόπου αυτού.
Λίαν «ενθαρρυντικό» για την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης αποτελεί το γεγονός ότι έχει τους περισσότερους καθηγητές πανεπιστημίου από κάθε άλλη, αν λάβουμε υπ' όψιν την «άριστη»  κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων όπου υπηρετούν...
Οι επιβληθείσες γραφικότητες του dress code χωρίς γραβάτα, του πολιτικού όρκου και της μετάβασης στην Καισαριανή, εκτός από θεατρινίστικες, ικανοποιούν τους γραφικούς εκείνους που ονειρεύονται ιστορικές ρεβάνς κλπ. Η πραγματικότητα όμως θα προσγειώσει τους αιθεροβάμονες. Ανώμαλα.


Η κυβέρνηση αυτή θα μείνει σίγουρα στην ιστορία. Ανεξαρτήτως του έργου της ή των συνεπειών του «έργου» της… Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη συνεργάζονται σε κυβερνητικό σχήμα, κόμμα της ριζοσπαστικής – μαρξιστικής Αριστεράς με ένα κόμμα που βρίσκεται στις παρυφές της ακροδεξιάς. Θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον η παρά φύση αυτή συγκατοίκηση. Κάποιοι δε προεξοφλούν ότι θα προσφέρει και άφθονο γέλιο. Λίγο πριν το δράμα. Μην τους δίνεται όμως σημασία. Είναι οι γνωστοί κακεντρεχείς. Οι καταστροφολόγοι ντε…
Το καταπληκτικό είναι ότι η εν λόγω συνεργασία δεν προκαλεί έκπληξη ή οργή, ούτε στους γνωστούς και μη εξαιρετέους «ευαίσθητους» της αριστερής διανόησης, ούτε στους παλαιούς πασόκους, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προκαλεί εντύπωση σε αυτούς δηλαδή που είχαν καταγγείλει ως «βρώμικη» την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ και Συνασπισμού μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 1989 επί σκοπώ παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Η οποία συνεργασία κράτησε ολίγους μήνες μόνο, και κατόπιν προκηρύχθηκαν εκλογές το Νοέμβριο του αυτού έτους.
Οι ίδιοι πασόκοι δηλαδή, που το 1989 ήταν στα ντουζένια τους και είχαν βγει στα κάγκελα για την συγκυβέρνηση ενός κεντροδεξιού κόμματος με το κόμμα που είχε ενώσει όλη την Αριστερά, τώρα ποιούν τη νήσσα, καθώς τώρα αυτοί είναι και πάλι στην εξουσία. Οπότε καθόλου δεν τους πειράζει η σύμπραξη με την Ακροδεξιά.
Σε κάθε πάντως περίπτωση για το καλό μας, εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση. Επίσης, καλά κουράγια σε όλους τους υπόλοιπους.
Εξάλλου με την «Ανάπτυξη», έρχεται και η «Ελπίδα»…
Υ.Γ. Αντώνη, ακόμη να παραιτηθείς; 
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ