Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Φώφη ή τανκς


Από τον Μυστήριο
Το ξέρω ότι δεν σας πολυενδιαφέρει, αλλά εγώ έχω καθήκον να σας ενημερώσω. Την Κυριακή πρόκειται να διεξαχθούν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα.
Το πρώτο είναι η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας. Του αυθεντικού όπως μας ενημερώνουν οι διοργανωτές, γιατί προφανώς θα κυκλοφορούν και οι μαϊμού. Τώρα πως είναι δυνατόν να υπάρχουν μαϊμού μαραθώνιοι, μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί. Το γεγονός βέβαια ότι κάθε σχεδόν Κυριακή κλείνει το Κέντρο της Αθήνας για να τρέξουν κάτι μαντράχαλοι και μαντράχαλες και κυρίως να βγάλουν σέλφις για να τις ανεβάσουν στα σόσιαλ τα μίντια, ουδένα φαίνεται να συγκινεί.
Τέλος πάντων, καλό τρέξιμο και καλές σέλφις.
Την Κυριακή όμως διεξάγονται και οι εκλογές για το ΠΑΣΟΚ rebranded ή αλλιώς Κεντροαριστερά.
Οι εκλογές γίνονται για να τις κερδίσει η Φώφη και μετά όλοι οι άλλοι υποψήφιοι να πούνε ότι με την Φώφη αρχηγό, προκοπή δεν υπάρχει, οπότε αποχωρούν από το εγχείρημα.
Ή παρελπίδα, να τις χάσει η Φώφη και μετά να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και δεν το επιτρέπει η ιστορία του να αυτοδιαλυθεί, οπότε "όλοι οι άλλοι να πάτε να κουρευτείτε που θα μου πάρετε το κόμμα μέσα από χέρια"...
Άλλο πιθανό σενάριο δεν υπάρχει. Ή Φώφη ή τανκς.
Και μεταξύ μας είναι η πιο safe επιλογή.
Αν κερδίσει ο Σταύρος, είναι ικανός να πάει το new ΠΑΣΟΚ σε δημοσκοπικά ποσοστά Ποταμιού. Έχει αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα να το ξανακάνει.
Αν κερδίσει ο Καμινής, τα γραφεία του new ΠΑΣΟΚ θα ξανακαθαριστούν σε 2 χρόνια μαζί με τις δημοτικές εκλογές. Στα θετικά ότι θα απαλλαγεί η Αθήνα από τον χειρότερο Δήμαρχο των τελευταίων 100 ετών. Και μόνο αν θυμηθεί κανείς ποιοι έχουν διατελέσει Δήμαρχοι Αθηναίων τις τελευταίες δεκαετίες, καταλαβαίνει το μέγεθος της επιτυχίας του Καμίνη.
Αν κερδίσει ο Ανδρουλάκης, θα πιάσουν τόπο οι δεκάδες συνεντεύξεις που έδωσε σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ για να πείσει ότι είναι ένα άφθαρτο πρόσωπο χωρίς εξαρτήσεις.
Αν κερδίσει ο Ραγκούσης, θα σημαίνει ότι πήγαν εν τέλει να ψηφίσουν μόνο τα πούλμαν που έφερε ο G-G από την επαρχία και οι τιφόζοι του ΓΑΠ.
Διαβάζοντας βέβαια κανείς μόνο τους παρατρεχάμενους δημοσιογράφους του εν λόγω χώρου, τα ορφανά από θέσεις και μεροκάματα λόγω της αλλαγής του ποιος κάνει κουμάντο, θα νόμιζες ότι το νέο κόμμα το δεκαράκι (ποσοστό) το έχει πλάκα και ότι Κυριάκος και Αλέξης δεν μπορούν να κοιμηθούν από την αγωνία μήπως ενωθεί ο χώρος και βγει αρχηγός η Φώφη ή ο Καμίνης !!!
Πάντως οι πιο μερακλήδες, οι καθαροί Ποταμίσιοι που σέβονται τον εαυτό τους, την Κυριακή το πρωί φορούν τα σορτσάκια τους, τρέχουν τα χιλιόμετρα τους και μετά ψηφίζουν Σταύρο δαγκωτό.
Οι γνήσιοι Πασόκοι το έχουν στήσει καλύτερα, αφού έχουν φροντίσει να μοιράσουν ψηφοδέλτια με σταυρό στην Φώφη σε όλα τα ΚΑΠΗ της χώρας. Και φυσικά δεν χρειάζεται να τρέξουν με τα κιλά που έχουν πάρει.
Οι δε ψηφοφόροι του Καμίνη περιμένουν με αγωνία να τελειώσει επιτέλους την αντίστροφη μέτρηση για το 2017, μπας και ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Μαραθωνίου. Και μετά να πιουν κανένα καφέ στο Φίλιον.
Και ο G-G παίρνει κούρσες από το πρωί, όσους τα ήπιαν το βράδυ και δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν Ραγκούση. Που χρόνος για τρέξιμο.
Αν και μεταξύ μας, από τη στιγμή που οι εκλογές για τον αρχηγό του new ΠΑΣΟΚ γίνονται την ίδια ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου, δικαιωματικά μόνο ο ΓΑΠ έπρεπε να εκλεγεί αρχηγός και μάλιστα δια βοής.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ