Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ο απολαυστικός μικρός οδηγός του Μ.Βουλαρίνου για τον ψηφοφόρο της Kεντροαριστεράς


Μικρός οδηγός για τον ψηφοφόρο της Kεντροαριστεράς
Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υποψηφίους ηγέτες του σχεδόν ΠΑΣΟΚ
Μάνος Βουλαρίνος
(Πηγή : http://www.athensvoice.gr)
Το σπουδαίο γεγονός της Κυριακής είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας, όμως για τους πιο εναλλακτικούς φίλους που ψάχνουν κάτι μακριά από το μέινστριμ υπάρχουν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου κυρ Φωτη Κουβέλη.
Του ηγέτη αυτού του συνόλου που συστήνεται ως Κεντροαριστερά αλλά εμείς το φωνάζουμε ΠΑΣΟΚ για να είμαστε σίγουροι ότι θα καταλάβει. Οι υποψήφιοι για τη θέση είναι 9 (σαν τις μούσες) και ιδού τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε γι' αυτούς.



Φώφη Γεννηματά. Η γυναίκα που έκανε και κάνει μεγάλη καριέρα με μοναδικό εφόδιο το επώνυμό της. Η δυνατότητά της να μιλάει πιο ξύλινα και από τη μύτη του Πινόκιο κάνει τις ομιλίες της να μοιάζουν με εκθέσεις επίπλου. Εκφράζει το παλιό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Άκη, του Τσίπρα. Θέλει να παραστήσει τη μοντέρνα αλλά δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που εκθείαζε τη δράση των Σταμουλοκολλάδων των αρχών της δεκαετίας του 90.
+ Επώνυμο
- Μιλάει
Χάσταγκ: #tolmame 



Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ηγέτης του Ποταμιού προσπαθεί να κάνει τον μύχιο πόθο του πραγματικότητα και να γίνει από απλός οπαδός του ΠΑΣΟΚ, αρχηγός του. Παίζει συχνά το παιχνίδι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο κακός, οι ΑΝΕΛ και δυο-τρεις λαϊκιστές φταίνε» αλλά δεν είναι αρκετά ικανός σ’ αυτό. 
+ Φωτογένεια
- Δεν είναι αρκετά ΣΥΡΙΖΑ για νέος Κουβέλης και για ηγέτης του ΠΑΣΟΚ
Χάσταγκ: #KaiToraStavros



Νίκος Ανδρουλάκης. Είναι 38 ετών και για έναν περίεργο λόγο αυτό θεωρείται προσόν. Εμένα μου φαίνεται πως το να θεωρείται προσόν το να είσαι νέος πολιτικός είναι το ίδιο χαζό με το να θεωρείται προσόν το να είσαι ηλικιωμένος αθλητής, αλλά τέλος πάντων. Επειδή δεν είναι κανά κορόιδο κι επειδή ο μισθός είναι πενταψήφιος δεν θέλει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής σε περίπτωση που είναι αυτός ο νέος κυρ Φώτης Κουβέλης.
+ Έχει δύο χάσταγκ
- Δεν έχει τρία χάσταγκ
Χάσταγκ: #nikos #mazi


Γιάννης Μανιάτης. Η στήριξη από την Αγγελική την Ηλιάδη δείχνει ότι είναι κοντά σε ένα μεγάλο κομμάτι του γνήσιου ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ των σκυλάδ... των πολιτιστικών κέντρων. Κατά τα άλλα φροντίζει να μιλάει πολύ χωρίς να λέει απολύτως τίποτα, μια τακτική που πολλούς δεν ωφέλησε αλλά κανέναν δεν έβλαψε.
+ Έχει τρία χάσταγκ
- Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ (θα πρέπει να μας δείξει πώς είναι η στροφή 360ο )
Χάσταγκ: #ΜΑΝΙΑΤΗΣ #ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ


Γιώργος Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων και κάτοικος Χαλανδρίου είναι άλλος ένας πολιτικός που χρησιμοποιεί τον δήμο ως τραμπολίνο για την πολιτική του καριέρα. Υπέρμαχος της αθηναϊκής παρακμής, περιμένω –σε περίπτωση νίκης του– να γεμίσει τη Χαριλάου Τρικούπη (ή όπου αλλού θα είναι τα γραφεία) γκράφιτι, σκουπίδια και σκουπίδια καλλιτέχνες γκράφιτι.
+ Γκελ σε όσους δεν κατοικούν στην Αθήνα
- Οι κάτοικοι της Αθήνας είναι πολλοί
Χάσταγκ: #VAZOUMEMPROSTA


Απόστολος Πόντας. Δεν έχω πολλά να πω για τον Έλληνα Φρανκ Άντεργουντ, τον ηγέτη της ΕΔΕΜ, του κόμματος με σήμα τον Κόκκορα. Τον στηρίζω με νύχια και με δόντια. Είμαι Ποντικός και δεν μπορώ να το κρύψω.
+ Είναι Θεός
- Δεν έχει αρνητικά
Χάσταγκ: #Pontas4President #NeoiDromoiPolitikis #GiaToAvrio #MeLogiki


Δημήτρης Τζιώτης. Είναι κοινό μυστικό ;oτι ο Τζιώτης είναι ρομπότ και το πραγματικό του όνομα θα είναι μάλλον κάτι σαν Τ5 S3000. Θα τον ψήφιζα αλλά τα φοβάμαι τα ρομπότ. Σχεδόν σε όλες τις ταινίες κάποια στιγμή τρελαίνονται και τα κάνουν όλα πουτάνα. Καλύτερα να μην τα εμπιστευόμαστε.
+ Εχει για έμβλημα κίτρινο τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και από κάτω τη λέξη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
- Terminator (ο πρώτος)
Χάσταγκ: Δεν έχει και είναι κρίμα γιατί το #irobot θα έκανε αίσθηση


Κωνσταντίνος Γάτσιος. Δεν ξέρω τίποτα για τον κύριο Γάτσιο πέρα από το ότι πολλοί τον λένε σοβαρό. Πολλοί λέγανε το ίδιο για τον Δραγασάκη και κάποιοι και για τον Τσικελώτο. Η φράση «Ο Κωνσταντίνος είναι υποψήφιος για τη θέση του νέου κυρ Φώτη Κουβέλη αλλά είναι σοβαρός» μου μοιάζει πολύ με τη φράση «Η Μαρία συμμετέχει στα καλλιστεία αλλά δεν νοιάζεται καθόλου για την εμφάνισή της».
+ Και τον Κουβέλη τον έλεγαν σοβαρό
- Η δήλωση της υποψηφιότητάς του ξεκινά με τη φράση «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία»
Χάσταγκ: Δεν έχει κάποιο βασικό αλλά συχνά πυκνά εμφανίζονται τα #Γάτσιος #ΠαραγωγικήΕλλάδα. Δυστυχώς ποτέ το #sovaros


Γιάννης Ραγκούσης. Σκληρός αριστερός, έχει αποκλείσει από την αρχή οποιαδήποτε συνεργασία με τον Κυριάκο τον Μητσοτάκη. Ίσως γιατί δεν είναι τόσο δεξιός όσο ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης με τον οποίο δεν είχε πρόβλημα ως υπουργός της τρικομματικής το 2011.
+ Γαλάζια μάτια
- Το συριζαϊκό ΠΑΣΟΚ έχει καλύτερους εκφραστές
Χάσταγκ: #agendaRagkousi (ειλικρινά δεν ξέρω γιατί)