Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου ότι η Σαρία προ των πυλών


H Σαρία προ των πυλών
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
(Πηγή : http://www.liberal.gr/)
Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα που δεν αποτελεί δικό της δημιούργημα. Με την παθητική στάση ελληνικών κυβερνήσεων για 10ετιες ολόκληρες έχει μείνει ανέπαφη η πρόβλεψη της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 (!) για εφαρμογή της Σαρίας στη Θράκη.
Η οποία βέβαια έχει καταργηθεί και στην Τουρκία από την εποχή του Κεμάλ κι εφαρμόζεται ο Ελβετικός Αστικός Κώδικας. Μέσα στην ανόητη όμως μεγαλοψυχία η αδιαφορία μας εμείς έχουμε αδρανήσει, με αποτέλεσμα να είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου στο έδαφος της η εφαρμογή της Σαρία (Ισλαμικός Ιερός Νόμος) να είναι υποχρεωτική!
Μονάχα την Άνοιξη του 2004 έγινε μια προσπάθεια, με μια πρόταση νόμου δική μου και του Στέφανου Μάνου με συνυπογραφή του τότε Συνασπισμού του Φώτη Κουβέλη, να επιτρέπεται σε Έλληνες μουσουλμάνους η επιλογή του ελληνικού αστικού δίκαιου για τις οικογενειακές και οικονομικές τους διάφορες. Που όμως απερρίφθη άμεσα από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ αλλά κι από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ! Το αποτέλεσμα είναι έλληνες πολίτες να εξακολουθούν να ζουν κάτω από ένα θεοκρατικό και σκοταδιστικό καθεστώς, δίχως την δυνατότητα προστασίας από την εθνική έννομη τάξη.
Ο κόμπος όμως τώρα έχει φθάσει στο χτένι. Με την προσφυγή μιας Ελληνίδας μουσουλμάνας στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά απόφασης του Αρείου Πάγου, που επιβεβαιώνει την ισχύ της Σαρία σαν παράλληλου δικαίου στην Ελλάδα (!), κινδυνεύει η χώρα να καταδικασθεί πως εφαρμόζει δυο νομικά καθεστώτα στην επικράτειά της. Τι καλύτερη ευκαιρία για την κυβέρνηση, με την απόλυτη κάλυψη της Ευρώπης μάλιστα και την Τουρκία ουσιαστικά αδύναμη να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας, για την κατάργηση του σκοταδιστικού αυτού καθεστώτος;
Η κυβέρνηση φαίνεται να επιλεγεί τον δρόμο του συμβιβασμού κι ορίζει την προαιρετικότητα της Σαρία για τους Ελληνες πολίτες. Αυτό όμως ουσιαστικά νομιμοποιεί την εφαρμογή δυο δίκαιων στην ελληνική επικράτεια και είναι άγνωστο πως θα εμποδίζονται και χριστιανοί, το επίσημο μέχρι τώρα θρήσκευμα, να επιλεγούν τις περίεργες ρυθμίσεις της Σαρία για τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Παράλληλα ανοίγει η όρεξη σε μουσουλμάνους μετανάστες να καταφεύγουν στον ισλαμικό νόμο για ζητήματα που αφορούν στην συμπεριφορά και τις τύχες τις δικές τους και των κοινοτήτων τους.
"Η ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει την Σαρία" θα γίνει πρώτο θέμα στον διεθνή τύπο, και θα συμβάλει σε μεγαλύτερη ακόμα υπονόμευση της διεθνούς μας εικόνας και της κρατικής μας αξιοπιστίας.
Οφείλουν όλοι να δουν το θέμα με προσοχή, να λάβουν υπόψιν μια σειρά από σημαντικούς τοπικούς και διεθνείς παράγοντες και να πάρουν αποφάσεις όχι για το σήμερα - αύριο, αλλά για το μέλλον..!