Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόοδος χωρίς αστερίσκους


Από τον G-G
Ενώ είναι αντιληπτή για το μέσο κοινό νου η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το παιχνίδι που παίζουν στα σοβαρά κοινωνικά θέματα, εν τούτοις η απόφαση ΠΑΣΟΚ για άρνηση ψήφισης ακόμα και νόμων που έχουν προοδευτικό πρόσημο (όπως η νομική κατοχύρωση ταυτότητας φύλου) αν δεν τα ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ, δεν συνιστά πρόοδο, αλλά στείρα μικροπολιτική.
Διότι έτσι δεν τιμωρούν το κυβερνητικό συνονθύλευμα, αλλά κοινωνικές ομάδες που έχουν κάνει αγώνα ετών για να φτάσουμε ως εδώ.
Ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς τις ψήφους του προοδευτικού χώρου (ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεν θα ήταν νόμοι του κράτους σήμερα το Σύμφωνο Συμβίωσης, η Ιθαγένεια και η έγερση τεμένους και πολλοί συμπολίτες μας θα έμεναν ακόμα περιθωριοποιημένοι.
Η πρόοδος δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε κομματική αντιπαράθεση, ούτε υφίσταται με αστερίσκους. Η πρόοδος είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η πρόοδος είναι το διακύβευμα.
Υπενθυμίζω επίσης πως ο προοδευτικός νόμος που φέρνει την προσωπική σφραγίδα του Γιάννη Ραγκούση περί Ιθαγένειας, καταψηφίστηκε από την ανεύθυνη και λαϊκίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και αφού καταργήθηκε από την συγκυβέρνηση του 2012-15, επαναφέρθηκε πανομοιότυπα από τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις έγινε κυβέρνηση!
Δεν θέλουμε τέτοια αντιπολίτευση.
ΥΓ. Μπράβο στο ΠΟΤΑΜΙ και στη ΔΗΜΑΡ που πήραν αποστάσεις από την απόφαση της ΔΗΣΥ. Εξαιρετική ανακοίνωση από το ΠΟΤΑΜΙ για το θέμα.
G-G