Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Εύστοχος Αντ.Πανούτσος περί Ελληνικού και δε φέιρι τέιλ γκόουζ κλάουντ, που θα έλεγε και ο Τσίπρας


Ελληνικό και δε φέιρι τέιλ γκόουζ κλάουντ, που θα έλεγε και ο Τσίπρας
Του Αντώνη Πανούτσου
Το σχέδιο της επένδυσης στο Ελληνικό δεν με ενθουσιάζει. Οι αστικοί χώροι αποκτούν χαρακτήρα όταν διαμορφώνονται με τον χρόνο. Ένας χώρος 6.200 στρεμμάτων  που έγινε μονοκοπανιάς όσο καλά και να σχεδιαστεί θα μοιάζει αποστειρωμένος.
Από την στιγμή που η κατασκευή του Ελληνικού είναι νόμιμη το θέμα όμως αφορά μόνο εμένα. Ακόμα και αν μπορούσα δεν χρησιμοποιούσα κάποια θέση που έχω για να κάνω κρατικό ακτιβισμό. Κάτι το οποίο κάνει το  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωρίζοντας ότι με τους Ρουβίκωνες ανοιχτού και κλειστού χώρου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμπεριφέρονται σαν κότες. Κάτι που αποδείχτηκε πανηγυρικά στην πράξη.
Το λεκτικό σουραύλι του Τσίπρα που υπενθύμιζε στο ΚΑΣ «…την ανάγκη να ληφθούν ταχύτατα οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς» ήταν μια ομολογία φόβου.  Η οποία προσπαθούσε να θάψει στις λέξεις την αδυναμία της κυβέρνησης να πει στην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη «πάρτε ένα χαρτόκουτο και μαζέψτε τα πράγματα σας. Προσπαθήσατε να μπλοκάρετε την σημαντικότερη επένδυση που θα γίνει στην Ελλάδα όχι επειδή υπάρχουν αρχαία αλλά γιατί θέλετε να τα έχετε καλά με την αριστερά». Το θέμα όμως δεν είναι η κυρία Βλαζάκη που είναι αναλώσιμη σαν πρώην πασοκτζού αλλά η Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος του ΚΑΣ και στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που ο ΣΥΡΙΖΑ νταντεύει για να έχει καβάτζα όταν βγει στην αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας κάνει ότι τους μαλώνει αλλά και ο ίδιος δεν θα ήθελε να γίνει η επένδυση. Ώστε αργότερα να μπορεί να πει «έκανα ότι σας μάλωνα για τους ξένους αλλά και εγώ μαζί σας ήμουνα».  Μόνο που ο  Τσίπρας θα πρέπει να σπρώξει τον Σκουρλέτη για να μπει πρώτος στην ουρά. Τον πιο σκληρό υπουργό της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση που μετέχει.
Η δήλωση του  Πάνου Σκουρλέτη στην Βουλή «Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας… πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο» δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από την απαίτηση η κυβέρνηση να παραιτηθεί. Ούτε θα συνοδευτεί από αντίδραση του Τσίπρα, Αν ο Τσίπρας φοβάται τον Κουρουμπλή και την Βλαζάκη δεν σηκώσει ανάστημα στον  Σκουρλέτη. Μετά την δυναμική κίνηση  Σκουρλέτη η μόνη απάντηση του Τσίπρα είναι να κάνει επερώτηση στην Βουλή, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για την επένδυση στο Ελληνικό. Ο Πάνος Σκουρλέτης όμως έχει την δική του απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακτιβιστής.
Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Σκουρλέτης στην Βουλή «Ίσως δεν θα ξέρει ο πολύς κόσμος, ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει: "Εδώ, είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση». Ένα γεγονός άγνωστο όχι μόνο στον πολύ κόσμο αλλά και στον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ο Πάνος ‘Ο Σκουρλέτης όμως δεν λέει λόγια του αέρα «Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα». Σύντομα λοιπόν ο Σκουρλέτης θα παρουσιάσει τα στοιχεία. Στα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως όχι μόνο θα αποκαλύπτεται ότι ήταν πάντα εναντίον στην επένδυση των Σκουριών αλλά όχι είναι αρχαιολόγος και μέλος του ΚΑΣ.