Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Τιμή και Δόξα σε σένα ψηφοφόρε της Κεντροαριστεράς


Από το Μυστήριο
Αν δεν υπήρχε η κωμικοτραγωδία του Παναθηναϊκού, οι εκλογές στην Κεντροαριστερά θα ήταν μακράν η πιο αστεία υπόθεση της τρέχουσας περιόδου.
Οφείλω να ομολογήσω ότι ποτέ δεν πίστεψα ότι θα γίνουν εκλογές, αφού το ΠΑΣΟΚ αρχηγό έχει και την λένε Φώφη. Οπότε ποιος είναι ο λόγος για τσάμπα έξοδα;
Φαίνεται όμως ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν απόθεμα χιούμορ, και καθώς δεν πρόκειται να έχουμε εκλογές άμεσα, σκεπτόμενοι ορθώς, αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να σπάσουν αφενός τη μονοτονία τους, αφετέρου πλάκα με εκείνους που πίστευαν ότι μπορεί να υπάρξει άλλη αρχηγός από την Φώφη.
Όρισαν και μία επιτροπή που δεν θυμάμαι την ακριβή ονομασία της, που θα αναλάμβανε να φέρει εις πέρας το όλο εγχείρημα (sic), αλλά κανείς δεν της είπε πως, ούτε εκείνοι που την στελέχωσαν το σκέφτηκαν.
Κι όμως υπήρξαν κάποιοι δεκάδες, άντε και εκατοντάδες, που πίστεψαν ότι πράγματι θα εκλέξουν τον/την επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, δέκα που έβαλαν υποψηφιότητα για να εκλεγεί η Φώφη, και κυρίως πάμπολλοι δημοσιογράφοι που ονειρεύονται ξανά την παλινόρθωση του μεγάλου ΠΑΣΟΚ και των γραφείων τύπου του...
Α, ναι. Έγιναν και δημοσκοπήσεις που η απόκλιση των ποσοστών που δίνουν στους υποψήφιους είναι 10-15 μονάδες...
Όμως οφείλουμε δόξα και τιμή σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς που σκέφτηκαν ότι υπάρχει μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να ψηφίσουν τον υποψήφιο της αρεσκείας τους.
Τιμή και Δόξα λοιπόν:
Στον ψηφοφόρο της Φώφης, που έχει το σθένος και την ψηφίζει για κάποιο πραγματικά άγνωστο λόγο. Είναι πραγματικά άθλος να βρίσκει κάποιος έστω και ένα λόγο να ψηφίζει ένα κόμμα που έχει αρχηγό την Φώφη.
Στον ψηφοφόρο του Καμίνη, ο οποίος ψηφοφόρος προφανώς δεν είναι δημότης Αθηναίων και πηγαίνει στο Κολωνάκι μόνο για καφέ, και θα ψηφίσει Καμίνη για το έργο του.
Στον ψηφοφόρο του Σταύρου, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει στο Ποτάμι πιστεύοντας ότι είναι φορέας εκσυγχρονισμού και τώρα καλείται να ψηφίσει στις εκλογές για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,
Στον ψηφοφόρο του Ραγκούση, γιατί είναι ένας και τον ξέρω παλαιόθεν. Γεια και χαρά σου G-G.
Στον ψηφοφόρο του Ανδρουλάκη, ο οποίος ψηφοφόρος αποκλείεται να έχει εργαστεί ποτέ και έχει περάσει κι εκείνος όλη τη ζωή στην ΠΑΣΠ και τα υπουργικά γραφεία.
Στους ψηφοφόρους του Μανιάτη και του Κωνσταντινόπουλου γιατί ξέρουν ποιοι είναι χωρίς να το ψάξουν στην Google.
Στους ψηφοφόρους των υπολοίπων γιατί στηρίζουν τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας, μια και είναι το ορθό να σε στηρίζουν οι συγγενείς σου.
Εύγε Σύντροφοι, δίδετε έναν ωραίο αγώνα.
Τα Σέβη
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ