Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Απολαυστικός Κ. Βαϊμάκης για τα 40 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει ένας άντρας μέχρι τα 40


40 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει ένας άντρας μέχρι τα 40
Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης
Θυμάστε εκείνα τα ωραία άρθρα των 90's και των 00's, για τα διάφορα πράγματα που έπρεπε να έχει κάνει ένας άντρας μέχρι τα 30 ή τα 40; Ε, ξεχάστε τα!

Διότι τότε ήταν εποχές ευημερίας, Χρηματιστηρίου, διακοπο-δανείων, ήταν οι χρυσές μέρες των ακριβών αυτοκινήτων και των ταξιδιών στο εξωτερικό, των φουσκωτών (σκαφών) και των φουσκωμένων (γυναικών). Των πανάκριβων κοστουμιών και των χειροποίητων παπουτσιών, του μετρ που του ακούμπαγες 100 ευρώ διακριτικά στην παλάμη για να σε βάλει στο σωστό το τραπέζι στο κλαμπ, οι εποχές που ο οικογενειάρχης είχε και μια επιπλωμένη γκαρσονιέρα ή δυάρι καβάντζα για την «ώρα τη δύσκολη», που ο καθαριστής πισίνας δεν ήταν επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Με λίγα λόγια, για να μην σας κουράζω, ήταν εποχές ΠΑΣΟΚ, όπου όοοοοολοι οι Έλληνες είχαμε λεφτά και όοοοοολοι ήμασταν χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι, διότι δεν μας ένοιαζε αν τα λεφτά ήταν δικά μας ή όχι ή αν θα έπρεπε κάποια στιγμή να τα δώσουμε πίσω. Μικρές ασήμαντες τεχνικές λεπτομέρειες που δεν υπήρχε κανένας λόγος να μας σκοτίζουν τότε.
Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Προς το χειρότερο θα έλεγε κάποιος, ο οποίος δεν είναι συγγενής του Πρωθυπουργού, του ράπερ Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων καλών ανθρώπων που γεμάτοι ανθρωπισμό δίνουν δουλειά σε συνανθρώπους μας. Για όλους τους υπόλοιπους, που δεν έχουμε συγγένεια πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βαθμού με κάποιον από τους κυβερνώντες, τα πράγματα είναι χειρότερα σε σχέση με κείνα τα χρόνια/ ωραία χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να χάσουμε το κέφι μας και – κυρίως – δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας στη ζωή. Μπορεί να άλλαξαν τα δεδομένα, τα «θέλω» και τα «πρέπει», αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άντρας μέχρι τα 40. Βοήθειά μας.
- Να έχει βάλει πετρέλαιο στην πολυκατοικία του τουλάχιστον ένα χειμώνα ολόκληρο.
- Να έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.
- Να έχει αρκετή βενζίνη στο αυτοκίνητο για να πάει το κορίτσι μέχρι τη Βάρκιζα. Ή έστω μέχρι τη Γλυφάδα. Άντε, ως το Λυκαβηττό.
- Να έχει πάρει και ΔΕΥΤΕΡΟ ποτό στο μπαρ έστω για μια φορά στη ζωή του.
- Να ξέρει να μαγειρεύει. Κι αν δεν ξέρει να μαγειρεύει, να ξέρει να μαγειρεύει η μαμά του. Και να του στέλνει φαγητό 2-3 φορές τη βδομάδα τουλάχιστον.
- Να έχει ταξιδέψει τουλάχιστον μια φορά στο εξωτερικό. Όχι Νέα Υόρκη απαραίτητα, Μπαλί, Μαϊάμι, Πουκέ και τέτοιες χλίδες. Και στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας να έχει πάει, μια χαρά είναι.
- Να έχει πάει τουλάχιστον μια φορά στο αεροδρόμιο με ταξί και όχι με προαστιακό.
- Να έχει φουλάρει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του τουλάχιστον δυο φορές στη σειρά.
- Να έχει πετάξει λουλούδια στα μπουζούκια. Όχι τόσα, που να έχει σχεδόν κρύψει τον Παντέλαρο τον Παντελίδη (που δεν είναι και πρώτο μπόι εδώ που τα λέμε...) αλλά τόσα που να του επιτρέπουν να πει όταν του φέρουν το λογαριασμό «πάρτα και ξαναδέστα».
- Να έχει πάει στο σπίτι τους τρία άτομα που δεν έχουν αυτοκίνητο μετά από βραδινή έξοδο. Που δεν μένουν στην ίδια πολυκατοικία.
- Να έχει πιει πάνω από τρία ποτά σε μαγαζί όπου τα ποτά δεν κάνουν κανονικά ούτε για εντριβές.
- Να έχει σηκώσει τουλάχιστον μια φορά το τηλέφωνο σε εισπρακτική εταιρία που τον καλεί επίμονα, ενώ ξέρει ότι τον παίρνουν από εισπρακτική.
- Να έχει κάνει άπειρα χιλιόμετρα για να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά την καλή του και να τη δει για μισή ώρα. Από το Παγκράτι στην Αργυρούπολη φερ' ειπείν.
- Να έχει πιστωτική κάρτα. Που δεν βογγάει από τα βάρη και τα βάσανα μέσα στο πορτοφόλι του.
- Να έχει κλείσει έστω μια φορά στη ζωή του καμπίνα στο καράβι.
- Να έχει ψωνίσει πράγματα αξίας άνω των 300 ευρώ ΟΧΙ σε περίοδο εκπτώσεων.
- Να έχει βγει ραντεβού στα τυφλά, με μια φίλη φίλης που έφερε ένας φίλος. Και όταν ρώτησε «ρε συ, είναι ωραία;», του είπε ο φίλος «είναι πολύ καλό παιδί...» Και παρόλα αυτά πήγε στο ραντεβού.
- Να έχει πει μια φορά στη ζωή του, ότι υπάρχει πραγματική φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Και να το εννοεί. Μέχρι τουλάχιστον εκείνο το βράδυ που χώρισε από τη δικιά του και κατέληξε με τη «φίλη» να κάνει σεξ μέχρι το πρωί.
- Να έχει αφήσει πουρπουάρ σε εστιατόριο άνω των 5 ευρώ. Και σε ντελιβερά δίευρο.
- Να έχει αφήσει μουστάκι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Λόγω στρατού, για το «Movember», διότι έχασε στοίχημα, διότι ήρθε στη μόδα, επειδή «αρέσει στις γκόμενες ρε φίλε». Και να μπορεί να το υποστηρίξει με επιχειρήματα όταν γελάνε μαζί του οι φίλοι του.
- Να έχει πληρώσει έστω μια φορά στη ζωή του για να κάνει σεξ. Και να έχει παζαρέψει και την τιμή, με το ακλόνητο επιχείρημα «κάνε μου λίγο σκόντο και θα με έχεις τακτικό πελάτη».
- Να έχει κάνει γκομενοσυζήτηση με τον πατέρα του.
- Να έχει κλάψει τουλάχιστον σε μια ταινία στον κινηματογράφο. Και να το έχει παραδεχτεί. Και να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον μια φορά στον κινηματογράφο. Και να μην το έχει παραδεχτεί.
- Να έχει δει μαζί της στο σπίτι κάποια κατάπτυστη ταινία της κατηγορίας «Sex and the City». Και να το έχει ανταλλάξει είτε με την υποχρεωτική της παρουσία σε κάποια ταινία της «Marvel», είτε με στοματικό σεξ. Είτε και τα δυο.
- Να έχει υπερβεί το χρόνο ομιλίας στο κινητό του για να μιλήσει με τους φίλους ή με το πρόσωπο, χωρίς να τον λούζει κρύος ιδρώτας και να κοιτάει συνέχεια πόση ώρα μιλάει.
- Να έχει πάει με γυναίκα σε στριπτιζάδικο. Και να την έχει κεράσει table dance.
- Να έχει ακούσει γυναίκα να του λέει ότι το pole dancing είναι άθλημα και να μην έχει σκάσει στα γέλια. Τουλάχιστον όχι μπροστά της.
- Να έχει πάει μια φορά τουλάχιστον σε γήπεδο σε άλλη χώρα. Ιδανικά, χωρίς να γυρίσει με σπασμένο κεφάλι.
- Να έχει πει έστω μια φορά στη ζωή του τη φράση «εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες».
- Να έχει νιώσει στα μάτια και τα πνευμόνια του την κάψα του δακρυγόνου. Σε πορεία, σε συγκέντρωση ή στο γήπεδο.
- Να έχει δει ντέρμπι (ποδοσφαίρου ή μπάσκετ) με γυναίκα ή γυναίκες στην παρέα, κρατώντας την ψυχραιμία του σε ερωτήσεις τύπου «εμείς είμαστε με τους πράσινους ή τους κόκκινους;» και «γιατί σπρώχνονται αυτοί τώρα;»
- Να έχει προσπαθήσει να εξηγήσει με ηρεμία και υπομονή σε γυναίκα τι είναι το οφσάιντ.
- Να έχει ντυθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του γυναίκα. Στις Απόκριες φυσικά... - Να έχει ένα ένοχο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι επιλεγμένοι φίλοι. Όπως ότι ξέρει απ' έξω τα τραγούδια του Διονύση Σχοινά. Όλα.
- Να του την έχει πέσει έστω μια φορά γυναίκα. Σε μπαρ, στα μπουζούκια, στο λεωφορείο, στη δουλειά.
- Να έχει πει «άσε μωρό μου, μην φωνάξεις τον ηλεκτρολόγο/υδραυλικό/τεχνικό υπολογιστών. Θα το φτιάξω εγώ». Και να το έχει φτιάξει!
- Να έχει συναρμολογήσει με επιτυχία, χωρίς να κατεβάσει Χριστούς, Παναγίες και τα 12 Ευαγγέλια, κάτι που αγόρασε από το ΙΚΕΑ.
 - Να έχει παίξει με το τρενάκι ή τον αυτοκινητόδρομο που αγόρασε για το παιδί του, περισσότερο χρόνο απ' ό,τι έπαιξε το παιδί του. Και να έχει τσακωθεί μαζί του για το ποιος θα παίξει πρώτος.
 - Να έχει ξεσκατίσει το παιδί του.
 - Να έχει ξενυχτήσει με παρέα παίζοντας Manager. Και να έχει κάνει ολονύχτιο τουρνουά Pro ή FIFA.
- Να έχει δει τσόντα παρέα με γυναίκα. Και να τις λύνει και διάφορες απορίες κατά τη διάρκεια της ταινίας. Και να έχει απαντήσει «Ναι» στην ερώτησή της «δηλαδή σου αρέσει τώρα αυτή;»