Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Εύστοχο άρθρο του Τ. Θεοδωρόπουλου περί Μονοκομματικής Δημοκρατίας


Μονοκομματική Δημοκρατία
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αν κατάλαβα καλά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να ψηφίσουν δημοκρατικά εάν ο πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους.
Αν κατάλαβα καλά, αυτό που θα αποφασίσουν τα περίπου 30.000 μέλη του κυβερνώντος κόμματος θα βαρύνει περισσότερο από αυτό που αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων με εντυπωσιακή πλειοψηφία μερικές εβδομάδες πριν. Και εάν μεν η γνώμη τους συμπέσει με τη γνώμη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τότε η δημοκρατία μας μπορεί να συνεχίσει ακάθεκτη τον δρόμο της. Εάν όμως δεν συμπέσει, τότε τι γίνεται;
Τότε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή είναι κόμμα δημοκρατικό και σέβεται την πολυφωνία, θα προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο, το οποίο έκτακτο συνέδριο θα κρίνει αν συμφωνεί με την πλειοψηφία των 30.000, ή αν συμφωνεί με όσα ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Αν αποφασίσει ότι συμφωνεί με την πλειοψηφία των 30.000 μελών τότε, δημοκρατικότατα, θα προχωρήσουμε στη διάλυση της Βουλής και στην προκήρυξη εκλογών. Λογικό. Ενδέχεται δε, επειδή έχουμε δημοκρατία, μετά τις εκλογές να ακολουθήσει και ένα άλλο δημοψήφισμα, γενικό αυτήν τη φορά, για να οπλίσουμε την κυβέρνηση που θα προκύψει με μια νωπή εντολή, νωποτέρα της προηγουμένης, η οποία θα τονώσει το ηθικό της εν όψει των διαπραγματεύσεων. Αν και όποτε γίνουν.
Αν κατάλαβα καλά. Και μη μου πείτε ότι θα γίνει «εσωτερικό δημοψήφισμα» ως εναλλακτική του έκτακτου συνεδρίου, γιατί αυτά είναι λεπτομέρειες που μόνον επαναστατικά μυαλά σαν του κ. Ρινάλντι μπορούν να τα καταλάβουν. Αν με ρωτήσετε ποιος είναι ο κ. Ρινάλντι, δεν θα σας απαντήσω διότι δεν τον γνωρίζω. Ξέρω μόνον ότι είναι επαγγελματίας επαναστάτης και παραιτήθηκε χθες από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ διότι διεφώνησε με αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας, ότι δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο επαναστάτες. «Και όμως υπάρχουν» είπε, παραφράζοντας τον Γαλιλαίο και έκλεισε πίσω του την πόρτα.
Συμπέρασμα πρώτον. Προκειμένου να ξεχάσουμε ότι τα τεχνικά κλιμάκια είναι εδώ, κι αφού τους πρότειναν διάφορα all inclusive προγράμματα για να μην τους βλέπουμε, το ρίχνουν στα δημοψηφίσματα. Συμπέρασμα δεύτερον: Προκειμένου να μην πάρει δυσμενείς για τη δημοφιλία τους αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του είναι διατεθειμένοι να κάνουν δημοψήφισμα ακόμη και για την τιμή των αυγών Τουρκίας. Συμπέρασμα τρίτον: Πώς είναι δυνατόν να υποβάλεις στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής ή των 30.000 μελών του κομματιδίου που έγινε κυβέρνηση αυτό που αποφάσισαν οι εκπρόσωποι του συνόλου του εκλογικού σώματος του ελληνικού λαού;
Μέσα σε μερικούς μόλις μήνες στη χώρα μονιμοποιήθηκε η οικονομική ασφυξία και τώρα, προκειμένου να νομιμοποιηθεί κιόλας, καταβάλλονται έντιμες προσπάθειες για να μονιμοποιηθεί και η πολιτική ασφυξία. Οσα συνέβησαν στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα συνιστούν κατάργηση της Βουλής και των αποφάσεών της. Οδηγούν τη χώρα σε ένα είδος μονοκομματικής «δημοκρατίας» με εσωκομματική «δημοκρατική» πολυφωνία.
Οσο για τις λεγόμενες ευρωπαϊκές δυνάμεις, αυτές συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν και έκαναν ώς τώρα. Ψήφισαν στη Βουλή αυτά που όφειλαν να ψηφίσουν και από εκεί και πέρα μπορούν να αισθάνονται πως η συνείδησή τους είναι καθαρή. Ξεχνώντας ότι η διαφάνεια της επιφανείας ενίοτε δείχνει πόσο κοντά είναι ο πάτος.