Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ο ΒΕΤΜΙΧΕR ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

Γειά σας φίλτατοι. Επέστρεψα από τα βόρεια στη βάση, έχει περάσει πλέον πάνω από 24 ώρες από το πέρας του ντέρμπι, πάμε να δούμε με απόλυτα καθαρό μυαλό τι συνέβη...
- Ήταν ένα ντέρμπι που το παρακολούθησε όλη η χώρα με «κομμένη» την ανάσα.
- Η μία ομάδα έπαιξε για να κερδίσει, ή άλλη έπαιξε απλά για να... μη χάσει.
- Στο 11-4 υπέρ του ηττημένου (!!!) οι τελικές προσπάθειες.
- Δέκα κόρνερ για τον ηττημένο (!!!), κανένα (...) για το νικητή.
- Καμία απόκρουση από το Σηφάκη, κορυφαίος της ομάδας που πήρε την πρόκριση ο keeper Χαλκιάς. Πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και σε οκτώ περιπτώσεις κατέβασε τα ρολά.
- Στο 71' ο Κόκε γκρεμίστηκε από τον Μάρκος Αντόνιο, ε και; «Παίζεται» έδειξε ο Παμπορίδης, η απόφαση αυτή έκρινε το «classico». Kαι αυτό που έμεινε είναι το εξής: Με βάση όσα είδαμε στους δύο προκριματικούς, το εισιτήριο δεν το πήρε η ομάδα που είχε καλύτερη εικόνα πάνω στο χορτάρι. Την πήρε η ομάδα που στηρίχτηκε στην εξαιρετική αμυντική της γραμμή και ευνοήθηκε από ένα λάθος σε μία απόλυτα καθοριστική στιγμή.
Υ.Γ 1 : Η συνολική φετινή εικόνα των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, βγάζει νικητή τον ΠΑΟΚ, παρουσιάζει μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Την πρόκριση όμως στα προημιτελικά του κυπέλλου την άξιζε λιγότερο από τον Άρη.
Υ.Γ 2 Για τον «Σεμνό και Ταπεινό» : Σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαφορές των δύο αιωνίων της Αθήνας, θα σου πω μόνο ότι το ανέλυσα τα μάλα, τόσο με οπαδούς του Άρη, όσο και με αντίστοιχους του ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο θεματάκι. Δε βρέθηκε ΕΝΑΣ (για δείγμα) να ισχυριστεί ότι δεν τον παίρνει δίκαια φέτος τον τίτλο ο Σωκράτης. Μου τον χαρακτήριζαν μάλιστα, «κλάσεις ανώτερο τον Ολυμπιακό».
Σε ό,τι έχει να κάνει με όσα έγιναν στον αγώνα πρωταθλήματος (ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ στον αγώνα κυπέλλου) και οδήγησαν στην αποβολή Κονσεϊσάο, δε μπορεί οι πράξεις ελαχίστων να αμαυρώνουν μία ατμόσφαιρα εκπληκτική και απολύτως ποδοσφαιρική. Δε γίνεται να κάνουμε «μάγκες» τους 20, και να «ξεχνάμε» τους 20.000 που είναι γεγονός πως στάθηκαν στο ύψος τους. Και μία αναγκαία υποσημείωση : ο Σκόρδας τα «πήρε» με το πλέξιγκλας που έσπασαν στη θύρα 1. Εκεί, ΔΕΝ βρίσκονται οι σουπεράδες.
Ο ΒΕΤΜΙΧΕR